Kανόνες για πιο υγιεινή Τσικνοπέμπτη

Βάλε φρένο στις θερμίδες και όχι στη γεύση

Την Τσικνοπέμπτη όλοι βγαίνουμε με τους φίλους μας για φαγητό έξω είτε μένουμε σπίτι και ψήνουμε μπιφτέκια και μπριζόλες στα κάρβουνα.

Συνταγή για πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο

Αν θέλεις να γευτείς νόστιμες λιχουδιές την Τσικνοπέμπτη χωρίς να πάρεις πολλές θερμίδες η διαιτολόγος- διατροφολόγος Φανή Οικονομοπούλου θα σου δώσει μερικά tips για υγιεινή Τσικνοπέμπτη.

Σας αρέσει η πίτσα; Δείτε τις θερμίδες που έχει ανάλογα με το τι περιέχει

1. Επέλεξε πιο άπαχο κρέας

Σίγουρα τα αμνοερίφια που είθισται να καταναλώνουμε την συγκεκριμένη ημέρα έχουν περισσότερα κορεσμένα λιπαρά. Προτίμησε το κατσίκι που έχει λιγότερα λιπαρά, μπριζόλα κόντρα ώστε να μπορείς να αφαιρέσεις το ορατό λίπος, μπιφτέκι (αν τα φτιάξετε και μόνοι σας με άπαχο κιμά και βρώμη ακόμη καλύτερα!), καλαμάκια (επέλεξε όμως προσεκτικά για να μην έχουν πολύ λίπος, το οποίο και πάλι μπορείς να αφαιρέσεις, και φυσικά κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Δεν το είπα πρώτα για ευνόητους λόγους!

2. Προσοχή στα συνοδευτικά!

Η Τσικνοπέμπτη θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ¨η γιορτή του κρέατος¨. Έτσι, λοιπόν, επίλεξε το κρέας όπως είπαμε παραπάνω και απόφυγε τα συνοδευτικά ειδικά αν είναι τηγανητά. Τουλάχιστον έτσι θα γλυτώσεις κάποιες επιπλέον θερμίδες! 

3. Μην είσαι νηστικός όλη μέρα

 Εάν την πατήσεις και μείνεις νηστικός για να μην έχεις τύψεις το βράδυ σίγουρα δε θα το μετανιώσεις. Με μαθηματική ακρίβεια, λιμοκτονώντας όλη μέρα οδηγούμαστε σε υπερκατανάλωση φαγητού με αρνητικές συνέπειες τόσο στο βάρος μας όσο και στο στομάχι μας. 

4. Σαλάτα – Σαλάτα – Σαλάτα.

Εάν τη μάζωξη την κάνεις εσύ προτίμησε σαλάτες με σως γιαουρτιού αντί για σως με μαγιονέζα, και φυσικά προτίμησε να ξεκινήσεις το φαγητό τρώγοντας αρκετή σαλάτα. Μια άλλη λύση είναι να βάλεις τουλάχιστον στο μισό πιάτο σου σαλάτα και το υπόλοιπο συμπλήρωσέ το με το κρέας σου ή/και κάποιο συνοδευτικό.

 5. Την επόμενη μέρα προσπάθησε να μην καταναλώσεις το κρέας που τυχόν έχει περισσέψει. Αλλά και πάλι, δεν θέλω να λιμοκτονήσεις.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top