Ο συνδυασμός του τραγανού παξιμαδιού, με το κρεμώδες τυρί και τα ζουμερά ντοματίνια είναι το κάτι άλλο.
Υλικά
2 κριθαροκουλούρες
250 γρ. φέτα
200 γρ γαλοτύρι ή κατίκι
1 συσκευασία ντοματίνια κομμένα στα 4
ελαιόλαδο
ρίγανη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
Εκτέλεση της Συνταγής
Βρέχεις καλά τις κριθαροκουλούρες, τις στραγγίζεις και τις βάζεις στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τις θρυμματίζεις, βλέπεις αν χρειάζονται λίγο ακόμη λάδι, και τις βάζεις στον πάτο του τσέρκι.
Πιέζεις καλά, όπως κάνουμε στο cheesecake, ευθυγραμμίζεις με κουτάλι και βάζεις στο ψυγείο να σφίξει.
Στο μούλτι χτυπάς τη φέτα με το άλλο τυρί και με λίγο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
Απλώνεις το μείγμα πάνω από τις τριμμένες κριθαροκουλούρες.
Όσο σφίγγει το μείγμα μαρινάρεις τα ντοματίνια σε λάδι, αλάτι, ρίγανη και μαϊντανό.
Μετά από 1-1,5 ώρα, αφού σφίξει το μείγμα, ανοίγεις το τσέρκι και ρίχνεις προσεκτικά από πάνω τα μαριναρισμένα ντοματίνια.
Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy