Κάνε αυτή την απλή αλλαγή και μείωσε κατά 10% το λίπος σου

Οι κανόνες προπόνησης που θα σε βοηθήσουν

ασκήσεις γυμναστικής

Πώς θα κάψεις λίπος; Όταν το μετακινήσεις από τη "θέση" του και το στείλεις στην κυκλοφορία του αίματος, όπου θα μεταφερθεί στους μυς ως καύσιμο.

Οι πιο κάτω κανόνες προπόνησης θα σε βοηθήσουν:


Η ζώνη καύσης λίπους


Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι ο πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να κάψεις το λίπος σε πολύ λιγότερη ώρα. Θα κάψεις περισσότερο λίπος με την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, ακόμη κι αν καις τις ίδιες ακριβώς θερμίδες με μια σταθερής έντασης αερόβια.

Η Μελέτη


Ομάδα Α
8 λεπτά σπριντ σε στατικό ποδήλατο, 12 λεπτά ξεκούραση
2 φορές επανάληψη του συνδυασμού 3 φορές την εβδομάδα


Ομάδα Β
40 λεπτά συνεχόμενα ποδήλατο σε αργό και σταθερό ρυθμό
3 φορές την εβδομάδα

Αποτέλεσμα
15 Εβδομάδες μετά
Ομάδα Α: 9,5% μείωση του κοιλιακού λίπους
Ομάδα Β: 10,6% αύξηση του κοιλιακού λίπους
Συμπέρασμα: Το σώμα καταγράφει την άσκηση υψηλής έντασης ως στρεσογόνο και αυξάνει τις ορμόνες που απελευθερώνουν το λίπος, τις κατεχολαμίνες.

Πώς θα καις και στη σταθερή ένταση


Δε θα μπορείς να κάνεις πάντα έντονη διαλειμματική και δε θα πρέπει να την κάνεις πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα ούτως ή άλλως. Επιπλέον, η σταθερή προπόνηση σου φτιάχνει τη ζεν διάθεση και ενισχύει την αντοχή σου.

Tip: Για να κάνεις τη σταθερή αερόβια πιο αποτελεσματική στην καύση του λίπους, διατήρησε την ένταση περίπου στο 75% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας Σε αυτό το επίπεδο έντασης το σώμα σου απελευθερώνει αρκετές κατεχολαμίνες –και αυξητική ορμόνη– για να εξασφαλίσει πως το ελεύθερο λίπος μεταφέρεται στους μυς για ενέργεια.

Κάνε και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης σε υψηλή ένταση:  Κάνοντας την προπόνηση με αντιστάσεις σε υψηλή ένταση με διαλείμματα, διεγείρεται η κινητοποίηση του λίπους όπως ακριβώς και με την αερόβια.

Tip: Βεβαιώσου πως οι προπονήσεις σου είναι μέτριας προς υψηλής έντασης, συμπεριλαμβάνουν πολλές επαναλήψεις και πολύ λίγη ξεκούραση και ενσωμάτωσε στο πρόγραμμά σου ασκήσεις που θα κάνουν τα πόδια και τα χέρια σου να δουλεύουν συνεχώς, ώστε οι παλμοί σου να μένουν ανεβασμένοι.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top