Έχετε χοληστερίνη; Ποιες τροφές απαγορεύονται

Αυτές οι τροφές αυξάνουν τη χοληστερόλη στο αίμα

Αν κάνατε εξετάσεις αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα έχουν αυξηθεί καλό θα είναι να υιοθετήσετε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή καθώς η υψηλή χοληστερίνη έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας με τα πιο συνηθισμένα να είναι τα καρδιοαγγειακά επεισόδια.

Tips για να τρέφεσαι υγιεινά όταν βγαίνεις έξω

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

βούτυρο

Βούτυρο και φοινικέλαιο

Όσο κι αν σας αρέσει το βούτυρο ζωικής προέλευσης ή οι πατάτες οι τηγανισμένες στο φοινικέλαιο θα πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωσή τους καθώς αυξάνουν τη χοληστερίνη.

λουκάνινο

Είδη κρεάτων με πολύ λίπος

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θέλουμε να καταναλώνουμε το λίπος από τα παϊδάκια καθώς είναι το πιο νόστιμο μέρος του κρέατος. Ωστόσο αν η χοληστερίνη μας είναι αυξημένη καλό θα είναι να βγάζουμε το λίπος από το κρέας και να τρώμε το άπαχο κομμάτι του. Περιορίστε λοιπόν τα λουκάνικα, το αρνί, το hot dog,  τις μπριζόλες που είναι γεμάτες λίπος και τα χάμπουργκερ. 

αλλαντικά

Αλλαντικά 

Αν έχετε συνηθίσει να βάζετε στο τοστάκι σας ζαμπόν, σαλάμι ή πάριζα καλό θα είναι να μειώσετε την ποσότητα ή να το αντικαταστήσετε με βραστή γαλοπούλα. Τα αλλαντικά είναι γεμάτα αλάτι το οποίο αυξάνει τη χοληστερίνη.

ποτά

Αλκοόλ

Μπορεί ένα ποτηράκι κρασί μετά τη δουλειά να σας χαλαρώνει θα πρέπει ωστόσο να το πίνετε με μέτρο καθώς η μεγάλη ποσότητα αλκοόλης στο αίμα αυξάνει τα τριγλυκερίδια.

γλυκά

Γλυκά 

Μπορεί πολλές φορές να νιώθουμε εξάντληση και να αναζητάμε το γλυκό που θα μας δώσει ενέργεια, θα πρέπει ωστόσο να είμαστε προσεκτική γιατί η ζάχαρη και το βούτυρο από το οποίο και είναι φτιαγμένα τα γλυκά αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top