Tips για να τρως υγιεινά όταν βγαίνεις έξω

Τι να παραγγείλεις όταν κάνεις δίαιτα και πας σε εστιατόριο

γεύμα

Προσέχεις τη διατροφή σου αλλά δεν θες να στερηθείς τις εξόδους σου σε εστιατόρια και πολύ καλά κάνεις. Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για να τρως έτοιμο φαγητό όποτε το επιβάλλει η περίσταση αλλά να μην παίρνεις πολλές θερμίδες και κακά λιπαρά.

Δίαιτα 5:2: Τι είναι και τι προσφέρει στον οργανισμό μας

Μελέτη από σπίτι
Κάνε την προεργασία σου, ρίχνοντας μια ματιά και επιλέγοντας πάνω-κάτω τι θα προτιμούσες να φας. Κάνε το κάποια ώρα που δεν θα πεινάς κι έτσι θα μπορείς να επιλέξεις με λογικά και όχι συναισθηματικά κριτήρια! Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγεις να μπεις στον πειρασμό να πάρεις ό,τι σου γυαλίσει εκείνη την ώρα που θα καθίσεις στο τραπέζι.

Διάλεξε από τα ορεκτικά 
Τις περισσότερες φορές, οι μερίδες των εστιατορίων είναι πολύ μεγαλύτερες από τις κανονικές. Μια καλή λύση για να μην παρασυρθείς και φας πολύ είναι να παραγγείλεις σαν κυρίως πιάτο κάποιο ορεκτικό. Εάν νομίζεις ότι δεν θα χορτάσεις, παράγγειλε δύο ορεκτικά. Και πάλι θα φας λιγότερο και θα εξασφαλίσεις μεγαλύτερη ποικιλία.

Πες όχι στο ψωμί 
Ζήτησε από το σερβιτόρο να μην φέρουν τίποτα πριν την παραγγελία –αυτά τα ψωμάκια και τα κριτσίνια με τα διάφορα ντιπ δεν σου προσφέρουν τίποτα περισσότερο από έξτρα θερμίδες. Εάν είναι αδύνατον να περιμένεις το φαγητό χωρίς να μασουλάς κάτι, ζήτησε ένα πιάτο με ωμά λαχανικά.

Aυτό είναι το πιο υγιεινό smoothie που βοηθά στο αδυνάτισμα

Σαλάτα

Πριν αρχίσεις να μελετάς το μενού, παράγγειλε μια σαλάτα ή μια σούπα λαχανικών. Δεν τι επιλογές υπάρχουν και σκέψου τι θα παραγγείλεις αφού τη φας. Έτσι, δεν θα είσαι πολύ πεινασμένη όταν διαβάζεις τη λίστα με τα φαγητά και θα μειώσεις τις πιθανότητες να κάνεις μια "κακή" επιλογή επειδή το στομάχι σου είναι άδειο.

Ζήτησε να σου βάλουν το dressing ξεχωριστά
Είτε πρόκειται για τη σαλάτα είτε για το κυρίως πιάτο σου, εάν συνοδεύεται από σάλτσα ζήτησε να στη σερβίρουν χωριστά σε ένα μικρό μπολάκι και κάνε το εξής κόλπο: βούτηξε το πιρούνι στη σος πριν καρφώσεις κάθε μπουκιά. Έτσι, θα απολαύσεις όση ακριβώς χρειάζεται η κάθε μπουκιά σου και θα εντυπωσιαστείς από το πόση θα περισσέψει στο μπολάκι!

Πιες νεράκι 
Απόφυγε τα αλκοολούχα ποτά και τα εντυπωσιακά κοκτέιλ, που δεν αποκλείεται να περιέχουν όσες θερμίδες έχει και το γεύμα σου. Βάλε ένα ποτήρι νερό δίπλα σου και πίνε μερικές γουλιές όσο τρως για να χορτάσεις πιο γρήγορα.

Γλυκό; Ευχαριστώ δεν θα πάρω
Αν μπορείς να αντισταθείς εντελώς στον πειρασμό, είναι προτιμότερο να φύγεις από το εστιατόριο χωρίς να φας γλυκό. Διαφορετικά, προτίμησε ένα απλό σορμπέ ή μια φρουτοσαλάτα. Εάν υποψιάζεσαι ότι δεν θα υπάρχει καμία υγιεινή επιλογή στο μενού, προνόησε να βάλεις στην τσάντα σου ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα!

Πηγή: mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top