Αυτή η άσκηση είναι ελιξίριο υγείας και μακροζωίας!

Η άσκηση που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Θέλεις να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά είσαι από εκείνους/ες που βαριούνται την άσκηση; Ο Γιώργος Καρτελιάς και Ελίνα Παπίλα έδωσαν στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star μία πολύ ωραία ιδέα.

Θες να χάσεις εύκολα κιλά; Ακολούθησε αυτή τη διατροφή

Η άσκηση που γυμνάζει αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ελιξίριο υγείας και μακροζωίας δεν είναι άλλη από τη χειμερινή κολύμβηση. 

Εάν ακόμα το σκέφτεστε σίγουρα οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν να ξεκινήσετε το κολύμπι «χθες».

7 λόγοι για να ξεκινήσουμε χειμερινή κολύμβηση

· Όταν ένας χειμερινός κολυμβητής πέφτει στο κρύο νερό, στο σώμα του απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι λεγόμενες «ορμόνες της ευτυχίας»,

· Το κολύμπι, χειμώνα-καλοκαίρι, ενδυναμώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος, την αντοχή, την ευλυγισία, γι’ αυτό και όσοι υποφέρουν από ρευματικές παθήσεις, αναφέρουν ότι η χειμερινή κολύμβηση έχει ανακουφιστική επίδραση πάνω τους.

· Το μπάνιο στη θάλασσα τον χειμώνα αυξάνει την αντοχή και τονώνει το μυϊκό, καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τον μεταβολισμό, αυξάνοντας τις καύσεις και συμβάλλοντας έτσι στο να χάσουμε βάρος.

· Η χειμερινή κολύμβηση ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσουμε ότι π.χ. θα κρυολογούμε όλο και πιο σπάνια. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που οι άνθρωποι που κολυμπάνε τον χειμώνα δεν αρρωσταίνουν τόσο εύκολα.

· Το δέρμα αναζωογονείται κάνοντας φυσική απολέπιση, ενώ η όψη του γίνεται πιο λεία. Παράλληλα, βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες ευκολότερα.

Η χειμερινή κολύμβηση βελτιώνει τη λίμπιντο, αλλά και τη γονιμότητα. Αυτό επιτυγχάνεται από την αύξηση της έκκρισης τεστοστερόνης στους άνδρες και, αντίστοιχα, των οιστρογόνων στις γυναίκες.

· Τέλος, οι χαλαρωτικές ιδιότητες του υγρού στοιχείου, καθώς και οι κοινωνικές επαφές που συνεπάγεται η χειμερινή κολύμβηση, βοηθούν στην καταπολέμηση του καθημερινού στρες και άγχους.

Δείτε το Breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top