Aυτή είναι η υγιεινή και light τροφή που χαρίζει μακροζωία

Μήπως ήρθε η ώρα να την εντάξεις στη διατροφή σου;

Το φαγητό είναι απόλαυση και καύσιμο για τον οργανισμό, από αυτό όμως εξαρτάται και η ποιότητα ζωής μας.

Δέκα νόστιμες τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Ένωσης Αμερικανών Καρδιολόγων, Circulation, χώρισε τους συμμετέχοντες σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη, περιλάμβανε εκείνους που ακολουθούσαν το «δυτικό» πρότυπο διατροφής, το οποίο χαρακτηρίζεται από κατανάλωση κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένων τροφίμων και ζάχαρης. Η δεύτερη, αφορούσε τη «συνετή» δίαιτα, γεμάτη λαχανικά, φρούτα, ψάρι, κοτόπουλο και όσπρια.

Οι συμμετέχοντες που ανήκαν στη δεύτερη κατηγορία, είχαν 17% μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας, 28% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Αυτή είναι η πιο χορταστική και light σαλάτα που θα θες να τρως συνέχεια

Παράλληλα, όσοι τρέφονταν σύμφωνα με το δυτικό πρότυπο είχαν 21% μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους και 22% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

 

Όπως έχεις καταλάβει και μετά από αυτά τα νούμερα, η διατροφή είναι πολύ σημαντική. Κοιτώντας τις περιοχές του κόσμου με το μεγαλύτερο όριο ζωής, οι ειδικοί κατέληξαν πως ένα είδος είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να ζήσεις ως τα 100: τα φασόλια. 

Κι αυτό γιατί είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά. Περιέχουν, επίσης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, την πολυφαινόλη, η οποία βοηθά στην υγιή γήρανση. Μήπως λοιπόν να τα εντάξεις πιο συχνά στη διατροφή σου;

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top