Φούσκωμα στην κοιλιά: Αυτές είναι οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν

Θα νιώσεις ανακούφιση αμέσως

Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι σίγουρα ένα δυσάρεστο συναίσθημα που σε κάνει να νιώθεις άβολα στην διεκπεραίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Υιοθέτησε αυτές τις καθημερινές συνήθειες και δες το σώμα σου να αλλάζει

Τα αίτια

Η πιο συνηθισμένη αιτία που προκαλεί πρήξιμο και δυσφορία στην κοιλιά, είναι η παγίδευση αερίων στο έντερο, όταν δεν υπάρχει κίνδυνος άλλης πάθησης ή δυσανεξίας σε κάποια τροφή. 

Tips για να έχεις το ιδανικό βάρος χωρίς δίαιτες
 

Ασκήσεις που βοηθούν στην πέψη

Όταν αισθανθείς φούσκωμα και πρήξιμο στην κοιλιά δοκίμασε να κάνεις μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο για περίπου 30 λεπτά. "Οι κινήσεις χαμηλής έντασης μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης και να μειώσουν το φούσκωμα μετακινώντας τα συσσωρευμένα αέρια, που μπορεί να έχουν παγιδευτεί κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα", αναφέρει στο Livestrong η April Whitney, πιστοποιημένη personal trainer. Είναι σημαντικό να αποφύγεις ασκήσεις που καταπονούν το σώμα ή/και οδηγούν στο να εισπνέεις περισσότερο αέρα από το φυσιολογικό. Οι έντονες ασκήσεις, έχει αποδειχθεί, ότι προκαλούν γαστρεντερικές διαταραχές όπως φούσκωμα, αέρια και διάρροια. 

Η yoga και το stretching μπορούν επίσης να βοηθήσουν

Οι κινήσεις yoga, οι οποίες συνδυάζουν διατάσεις και αναπνοή, μπορούν να βοηθήσουν να ανοίξουν οι γοφούς και να ανακουφιστεί η πίεση που επικρατεί στο πεπτικό σου σύστημα. "Το τέντωμα θα βοηθήσει ώστε να ξεμπλοκάρει το πεπτικό σύστημα, κάτι που σίγουρα θα είναι ανακουφιστικό. Αυξάνει επίσης την κυκλοφορία στον κορμό, και ως εκ τούτου, τα όργανα που συμβάλλουν στην διαδικασία της πέψης λειτουργούν καλύτερα", τονίζει η Rebecca Weible, δασκάλα yoga στη Νέα Υόρκη. Μερικές από τις στάσεις yoga που μπορείς να δοκιμάσεις είναι η cat-cow pose, η στάση του παιδιού, η forward bend, η πλάγια σπονδυλική στήλη.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top