Με αυτά τα tips θα ανακουφιστείς από τους πόνους περιόδου

Διάβασε πώς να τους αντιμετωπίσεις

πόνοι περιόδου

Οι μέρες τις περιόδου μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όσες από εμάς υποφέρουμε από πόνους κατά τη διάρκειά της, πράγμα που φυσικά επηρεάζει την καθημερινότητά μας αρνητικά και μας ρίχνει ακόμη περισσότερο την έτσι κι αλλιώς πεσμένη ψυχολογία μας εκείνο το διάστημα. Αν λοιπόν κι εσύ υποφέρεις κατά την έμμηνο ρύση και ψάχνεις τρόπους να ανακουφιστείς από τα συμπτώματά της, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Έχεις πονοκεφάλους; Ποια γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει

Πιες περισσότερο νερό

Το να παραμένεις ενυδατωμένη δεν θα επηρεάσει άμεσα τις κράμπες από τις οποίες υποφέρεις, ωστόσο βοηθά αρκετά με το πρήξιμο, που με τη σειρά του κάνει τις κράμπες πιο ανυπόφορες. Για να πίνεις περισσότερο νερό, βάλε σε ένα μπουκάλι φύλα δυόσμου ή λεμόνι και αγγούρι για να δώσεις φρέσκια γεύση.

Απόφυγε όσο γίνεται τα λιπαρά comfort foods

Το ξέρουμε ότι στην περίοδο θέλεις να τρως μόνο πατατάκια, ντόνατς και τηγανιτά φαγητά, όμως πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτά δεν είναι οι καλύτεροί μας φίλοι όσον αφορά στη διαχείριση του πόνου. Προτίμησε low-fat τροφές για εκείνες τις ημέρες, όπως και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Οποιαδήποτε τροφή είναι πλούσια σε βιταμίνες Ε, Β1 και Β6 αλλά και μαγνήσιο είναι η καλύτερη επιλογή, αφού με αυτά μειώνεται η μυϊκή ένταση και η φλεγμονή στον οργανισμό.

Άσε κάτω τον καφέ

Μπορεί το προηγούμενο βράδυ να μην κοιμήθηκες από τον πόνο και την αναστάτωση της περιόδου, όμως αν σκοπεύεις να πιείς μπόλικο καφέ για να αναπληρώσεις δυνάμεις, σκέψου το καλύτερα. Κι αυτό γιατί η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τις κράμπες της περιόδου κατά πολύ. Προτίμησε καλύτερα ένα smoothie με φρούτα και λαχανικά που θα σου δώσει ενέργεια για να βγει η μέρα όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Η ζέστη είναι ο καλύτερος σύμμαχος

Για να ανακουφιστείς όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, έχε στο σπίτι ή και στο γραφείο σου ακόμα μια θερμοφόρα με υφασμάτινη επένδυση, την οποία θα μπορείς να τοποθετήσεις στην κοιλιά ή στα πόδια σου. Η ζέστη κάνει θαύματα με τον πόνο και θα ανακουφιστείς σχετικά γρήγορα από αυτόν. Εναλλακτικά, αναζήτησε στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία αυτοκόλλητα επιθέματα θερμότητας, τα οποία στερεώνονται πάνω στα εσώρουχά σου.

Γυμνάσου

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει αρκετά με τους πόνους περιόδου, αφού διευκολύνει τη ροή του αίματος. Επιπλέον, οι ενδορφίνες με τις οποίες γεμίζει ο οργανισμός μετά από ένα workout είναι το καλύτερο φάρμακο για το πεσμένο σου κέφι τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Κοιμήσου σωστά

Οι αϋπνίες τις μέρες της περιόδου είναι συχνό φαινόμενο, όμως ο ύπνος είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερος τρόπος να περνούν οι μέρες αυτές όσο πιο ομαλά γίνεται. Για να κοιμάσαι καλύτερα, άσε το κινητό σου τουλάχιστον μισή ώρα προτού πέσεις για ύπνο και ψέκασε το μαξιλάρι σου με ένα χαλαρωτικό σπρέι λεβάντας. Χρησιμοποίησε επίσης ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου για μεγαλύτερη άνεση. Αν ένα βράδυ δυσκολευτείς να κοιμηθείς λόγω πόνου, φρόντισε την επόμενη μέρα να ρίξεις έναν μεσημεριανό υπνάκο για να αναπληρώσεις λίγη από την χαμένη ξεκούραση.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top