Tροφές με καλά λιπαρά που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου!

Είναι νόστιμα και βοηθούν στην απώλεια κιλών

τροφές με καλά λιπαρά

Λιπαρά, ακούς αυτή τη λέξη και τρομάζεις αν κάνεις διατροφή γιατί έχεις ακούσει πολλές φορές ότι πρέπει να τα αποφεύγεις.

Αυτές οι τροφές όμως που σου παρουσιάζουμε σήμερα, έχουν καλά λιπαρά, πράγμα που σημαίνει ότι επιταχύνουν τη διαδικασία καύσης λίπους.

Έχετε κόψει το κρέας; Τι έδειξε νέα έρευνα για τους χορτοφάγους

Σολομός

Ας ξεκινήσουμε από τον βασιλιά! Τα καλά και ω-3 λιπαρά του κατατάσσουν το σολομό στο πιο θρεπτικό θαλασσινό που μπορείς να απολαύσεις σήμερα. Ικανοποιεί την πείνα σου, αλλά και τον ουρανίσκο σου και το σημαντικότερο: σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τρως λιγότερο. Άρα, αδυνατίζεις.

Ταχίνι

Είτε νηστεύεις, είτε όχι, το θρεπτικό ταχίνι δεν λείπει από το τραπέζι σου τις ημέρες της Σαρακοστής. Συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από τους οξειδωτικούς παράγοντες, που ευθύνονται για μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Την ίδια στιγμή, ικανοποιεί τη λιγούρα σου με έναν νηστίσιμο τρόπο, ο οποίος, όμως, δεν σηκώνει και πολλές υπερβολές. Για τη σιλουέτα σου…

Αβοκάντο

Βουτυρώδες, πράσινο και εθιστικό. Το δοκιμάζεις μία φορά και θες να το απολαμβάνεις κάθε μέρα. Η ψίχα του “κρύβει” ένα ιδιαίτερα θρεπτικό κράμα από καλά λιπαρά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Τα πρώτα ενεργοποιούν τη διαδικασία καύσης λίπους, ενώ οι τελευταίες περιορίζουν την όρεξη σου, βοηθώντας έτσι τον αριθμό στη ζυγαριά να πέσει.

Ξηροί καρποί

Το καλύτερο σνακ για το βραδινό τσιμπολόγημα! Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν και τόσο λίγες θερμίδες, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορούν να αυξήσουν την καύση των θερμίδων όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ηρεμίας και ακινησίας. 


Φυστικοβούτυρο

Κάτι για να ικανοποιήσεις την απογευματινή λιγούρα ή απλά να απλώσεις στη φρυγανιά σου. Μην το σκέφτεσαι! Το φυστικοβούτυρο είναι το πιο θρεπτικό γλυκό που μπορείς να απολαύσεις τη στιγμή εκείνη που ο ουρανίσκος σου το ζητά. Μην το παρακάνεις, όμως, με τις κουταλιές. Να προσέξουμε και τη σιλουέτα μας λίγο.

Επιμέλεια: MyLife Team
 

Πηγή:Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top