Έχετε κόψει το κρέας; Τι έδειξε νέα έρευνα για τους χορτοφάγους

Είναι τελικά πιο υγιείς από τους κρεατοφάγους;

vegan διατροφή

Τη στιγμή που οι κρεατοφάγοι ισχυρίζονται πως ο αποκλεισμός του κρέατος από τη διατροφή μας συνδέεται με την εμφάνιση διάφορων ασθενειών, νέα έρευνα με επικεφαλής τον δρα Κάρλος Σέλις-Μοράλες του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, έδειξε πως οι φυτοφάγοι είναι πιο υγιείς. 

Γκουίνεθ Πάλτροου: Τι έχει αποκλείσει από τη διατροφή της

Για να καταλήξουν σ’ αυτό το αποτέλεσμα οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 178.000 υγιή άτομα ηλικίας 37 έως 73 ετών, από τους οποίους οι 4.111 ήταν φυτοφάγοι. 

Νόστιμες τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος

Η μελέτη εξέτασε τη σχέση της διατροφής με 19 βιοδείκτες αίματος και ούρων οι οποίες συνδέονται  με διάφορες παθήσεις όπως διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο, καρκίνο, νεφρική και ηπατική λειτουργία, υγεία οστών κ.ά.

Η έρευνα έδειξε πως  οι φυτοφάγοι έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σε 13 δυνητικά επικίνδυνους βιοδείκτες, όπως είναι η ολική χοληστερίνη, η «κακή» χοληστερίνη (LDL), η κρεατινίνη, οι δείκτες του ήπατος GGT και AST, η ορμόνη IGF-1 κ.ά. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι φυτοφάγοι έχουν χαμηλότερα επίπεδα σε «καλούς» βιοδείκτες, όπως η «καλή» χοληστερίνη (HDL), η βιταμίνη D και το ασβέστιο, καθώς επίσης σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top