Tι να κάνεις για να πάρεις κιλά

Η γυμναστική και η καλή διάθεση είναι σύμμαχοί σου

πώς να πάρεις κιλά

Το περνούσαν στα ψιλά γράμματα με τα σημαντικά κάθε φορά που έλεγες στη παρέα σου ή στην οικογένειά σου ότι θέλεις να ''πάρεις κιλά''.

Οι πιο συνηθισμένες αντιδράσεις ήταν γνωστές ατάκες τύπου ''κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες'' και άλλα τέτοια. Όμως, μόνο εσύ ήξερες πόσο σημαντικό για τη βελτίωση της ψυχολογίας σου και της αυτοπεποίθησής σου ήταν να δεις τη ζυγαριά σου να ανεβαίνει γραμμές. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό, για όσες και όσους δεν βίωσαν ποτέ την αγωνία του να θες να αυξήσεις το βάρος σου ή πόσο άσχημα ακούγονταν όλα τα ''κομπλιμέντα'' του τύπου ''είσαι κρεμάστρα'' ή το χιλιοειωπωμένο ''κοκκαλιάρα'', πως είναι εξίσου δύσκολο με τον αγώνα που δίνετε όσοι θέλετε να χάσετε κιλά, το να πάρει κάποιος κιλά.

Ο μεταβολισμός του ανθρώπου είναι παράξενο πράγμα, μπορεί για κάποιους τα κιλά να ανεβαίνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όμως για άλλους να χάνονται το ίδιο εύκολα και να γίνονται αιτία για διατροφικές διαταραχές και για bullying. Η εικόνα κάποιου δεν τίθεται στο στόχαστρο πρωινών εκπομπών και καναλιών στο YouTube ή περιοδικών μόνο αν δεν ανταποκρίνεται στο αδύνατο πρότυπο, αλλά ακόμη κι όταν ανταποκρίνεται. Αυτό που έχει σημασία, όμως, άσχετα από τις τάσεις που κατά καιρούς εμφανίζονται και με την ίδια δυναμική που ακολουθούνται με την ίδια πεθαίνουν, το σημαντικό είναι εμείς να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας. Η επιλογή του να ακολουθήσει μία γυναίκα δίαιτα είναι υγιής αρκεί να είναι δική της απόφαση, το ίδιο ισχύει και για όσες επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής (για το οποίο θα μιλήσουμε τώρα) αν θέλει να πάρει κιλά. Στη δεύτερη περίπτωση, με την οποία θα ασχοληθούμε θα δεις ότι ο συνδυασμός γυμναστικής και διατροφής είναι μονόδρομος στην προσπάθειά σου:

Tα καλύτερα και τα χειρότερα σνακ για το βράδυ

1. Γυμναστική 

Δεν αρκεί μόνο η διατροφή με υδατάνθρακες και  πρωτεΐνες για να δεις αποτελέσματα. Η μέθοδος pilates και όποιος τύπος γυμναστικής δουλεύει τις αντιστάσεις σου, είναι σύμμαχος. Κι αυτό γιατί, με την μέθοδο πιλάτες παράδειγματος χάριν, γυμνάζεσαι με έναν τρόπο τέτοιο, ώστε να ενδυναμώνεται όλος ο κορμός και ταυτόχρονα να γυμνάζεται ομοιόμορφα. Ακόμη, το πιλάτες γυμνάζει και τους τελευταίους μυς σου οπότε άλλος ένας λόγος να το επιλέξεις.

2. Φαγητό

Η συμβουλή της μαμάς σου βρίσκει σύμφωνη και όλους τους διατροφολόγους που θα βρεις μπροστά σου. Τα συχνά γεύματα μέσα στη μέρα, εκτός ότι σε κρατούν ξύπνια και ενεργή, βοηθούν στο να μη χάνεις όχι μόνο σημαντικά γεύματα της ημέρας αλλά και θερμίδες. Σημαντική συμβουλή: θα φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη προσπάθεια που κάνεις να πάρεις κιλά, το κυρίως γεύμα της ημέρας σου να είναι συνδυασμός  πρωτεΐνών και υδατανθράκων. Επιλέξε μία σαλάτα με κοτόπουλο και μία φέτα ψωμί ή μπιφτέκια με ρύζι ή όποιο συνδυασμό λιγουρευτείς εσύ αρκεί να συνδυάζει αυτά τα δύο.

3. Κεφάλαιο junk food

Η προσέγγιση του να αρχίσεις να παραγγέλνεις non stop delivery για να δεις το βάρος σου να αυξάνεται συνοψίζεται με ακρίβεια στη φράση  ''όλο λάθος''. Το στοίχημα δεν είναι μόνο η αύξηση του βάρους αλλά και ο σωστός τρόπος που επιδιώκεις να γίνει. Για άλλη μία φορά το σπιτικό φαγητό έρχεται να δώσει τη λύση, σε καμία περίπτωση όμως το ''απ' έξω''. Τότε, θα αποχαιρετίσεις την υγεία σου, κι ας έχεις κατακτήσει το στόχο σου για άνοδο των κιλών σου. Να θυμάσαι ότι τα προϊόντα ολικής άλεσης όπως τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, οι χυμοί, τα φρούτα και το ταχίνι (ο πρωταγωνιστής μας τα τελευταία χρόνια) είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο καθημερινό σου μενού.

4. Διάθεση

Κάθε προσπάθεια, πριν από όλα τα άλλα απαιτεί καλή διάθεση και κυρίως διάθεση συνεργασίας με τον εαυτό μας. Ίσως είναι μύθος η ερώτηση ''το έχεις αποφασίσει;''. Ίσως η απόφαση γίνεται πραγματικά πράξη όχι όταν επισκέπτεσαι μία διατροφολόγο, αλλά όταν αρχίζεις να ακολουθείς το πρόγραμμα. Η θετική μας στάση απέναντι στις αλλαγές που τόσο θέλουμε να κάνουμε, μη ξεχνάς, ότι δεν πρέπει να αφήνουμε να κλονίζεται από τις γνώμες τρίτων. Το ότι σκέφτηκες να ξεκινήσεις διατροφή είτε για να πάρεις είτε για να χάσεις κιλά είναι η αρχή, δηλαδή το ήμισυ του παντός!

Συντάκτης: Κατερίνα Ανδρομιδά

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top