Με το άκουσμα της λέξης μαστίχας, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει κατευθείαν στη Χίο. Η μαστίχα περιλαμβάνει ευρεία γκάμα χρήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη ζαχαροπλαστική-μαγειρική μέχρι την ιατρική!!
Ευρέως γνωστή για το άρωμα και τη γεύση της, η μαστίχα Χίου έχει καταπραϋντική δράση και βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων των γαστρικών οξέων, προστατεύοντας το εσωτερικό του στομάχου από διαβρώσεις.
Macadamia: Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά έχουν και πολλά οφέλη
Ο Δρ. Παύλος Αντωνίου, γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος, εξηγεί πως με αποδεδειγμένη αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ανακουφίζει από συμπτώματα δυσπεψίας και στομαχόπονου με τον πιο φυσικό τρόπο.
Αν σου αρέσει η γεύση της, τότε ένταξε τη στη διατροφή σου χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πηγή:mylife.com.cy
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.