Πώς να ανακουφιστείς από τα ενοχλητικά τσιμπήματα

Δες πώς να τα αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο

Τσιμπήματα

H επαφή με τη φύση, δεν έχει μόνο τα καλά της, αλλά έχει και τα ενοχλητικά τσιμήματα. Μην μπεις στον πειρασμό να αρχίσεις να ξύνεις το σημείο, αλλά δες πώς να το αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο.

Yγιεινά snacks για την παραλία

Τσίμπημα από σφήκα ή µέλισσα

Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Η κοκκινίλα και το πρήξιμο στο σημείο του τσιμπήματος είναι απολύτως φυσιολογικά, ενώ ο πόνος συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες. Το σημαντικό είναι να παρατηρήσεις κατά πόσο το κεντρί είναι ακόμα στο δέρμα σου. Εάν δεις μια μικρή μαύρη κουκκίδα στο τραύμα, την αφαιρείς αμέσως με ένα τσιμπιδάκι. Περίπου το 3% των ανθρώπων έχει αλλεργική αντίδραση στα τσιμπήματα των μελισσών, οπότε αν ξέρεις πως ανήκεις σε αυτό το ποσοστό ή εμφανίσεις κνίδωση, εμετό, ναυτία, ζάλη, αναπνευστική δυσχέρεια ή διάρροια, πήγαινε αμέσως στο νοσοκομείο. 

Τσίμπημα από µέδουσα

Βγες αμέσως από το νερό, καθώς όπου εμφανίζεται μια μέδουσα, συνήθως υπάρχει σμήνος. Ρίξε ξίδι πάνω στα πλοκάμια, ώστε να απονεκρωθούν και να ηρεμήσει η ενόχληση από το τσίμπημα. Αν δεν έχεις ξίδι, ξέπλυνε με θαλασσινό νερό. Σε καμία περίπτωση, μην χρησιμοποιήσεις γλυκό νερό, καθώς αυτό θα επιδεινώσει τα συμπτώματα. Αφαιρείς τυχόν πλοκάμια με προσοχή. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιείς ένα ραβδί ή χοντρά γάντια από καουτσούκ και έπειτα προμηθεύσου από το φαρμακείο ειδικά προϊόντα για το τσίμπημα τσούχτρας. Εάν έχεις αλλεργική αντιδράση ή αναφυλαξία, πήγαινε επίσης στο νοσοκομείο. Να θυμάσαι πως τα σημάδια από το τσίμπημα της τσούχτρας είναι ιδιαίτερα έντονα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και αποκρουστικά. Ωστόσο, θα εξαφανιστούν από το δέρμα με την πάροδο των ημερών.

Οι τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε πριν κοιμηθούμε

Τσίμπημα από αχινό

Τα τσιμπήματα των αχινών είναι ιδιαίτερα οδυνηρά. Θα παρατηρήσεις πρήξιμο και κοκκινίλα, ενώ γύρω από το σημείο τραυματισμού η περιοχή θα μοιάζει σαν μελανιασμένη. Αρχικά, αφαιρείς τα αγκάθια. Στην περίπτωση που συμβεί το ατύχημα, η πρώτη σου κίνηση είναι να αφαιρέσεις οποιοδήποτε αγκάθι έχει μείνει μέσα στο πόδι σου, χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν πολλά και βαθιά τραύματα διάτρησης, μπορεί να συνοδευτούν από αδυναμία, μυϊκούς πόνους, σοκ, παράλυση, έντονη κόπωση, δηλαδή συμπτώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αναπνευστική δυσχέρεια. Αν τυχόν παρατηρήσεις κάτι ανησυχητικό, σπεύδεις στο νοσοκομείο ή σε ένα κέντρο υγείας.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top