Κι όμως μπορείς να περάσει το καλοκαίρι και να μη βάλεις ούτε γραμμάριο!

Ο διατροφολόγος Κώστας Χαρή εξηγεί πώς να διατηρήσεις τα κιλά σου

κιλά διακοπών

Οι διακοπές είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουμε, να γιορτάσουμε, να αναζωογονηθούμε, να δούμε νέα μέρη και να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα. Συνήθως όμως η γενική χαλάρωση συμπίπτει και με «χαλάρωση» του διατροφικού μας προγράμματος σε συνδυασμό με τη μείωση της σωματικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να αυξάνεται το σωματικό βάρος.

Τα παρακάτω tips είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να διατηρήσεις όσο είναι εφικτό το διατροφικό σου πλάνο:

Έτσι θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά λίγο πριν την παραλία

Πρόγευμα 
Έχει χιλιο-ειπωθεί από εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας το πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε ένα καλό πρωινό. Στις διακοπές όμως συνήθως το παρακάνουμε. Όταν βρισκόμαστε σε διακοπές συνήθως βλέπουμε τραπέζια των δύο ατόμων με υπερδιπλάσιο αριθμό πιάτων. Το ένα έχει ομελέτα, το άλλο τοστ με αλλαντικά, σε κάποιο άλλο γλυκά και μερικές φορές καμιά φρουτοσαλάτα. Είναι εντάξει να δοκιμάσουμε διάφορα πιάτα αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται την ίδια μέρα αλλά ούτε και καθημερινά.

Σνακ
 Καλό θα ήταν αφού έχεις ήδη πληρώσει για αυτό το μπουφέ να πάρεις μαζί σου στη παραλία ή την εκδρομή που ακολουθεί ένα σάντουιτς ή ένα φρούτο και ξηρούς καρπούς για σνακ. Ταυτόχρονα με τις θερμοκρασίες που επικρατούν μην ξεχάσεις να ενυδατώνεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περπάτημα
 Μην μείνεις στις ξαπλώστρες όλη μέρα. Εξερεύνησε την πόλη ή το νησί που έχεις επισκεφτεί, δες αξιοθέατα ή οργάνωσε μια εκδρομή αφού όλα αυτά προϋποθέτουν αρκετό χρόνο περπάτημα. Με αυτό τον τρόπο καις κάποιες θερμίδες οι οποίες αντισταθμίζουν αυτές που έχετε καταναλώσει σε υπερβολή.

ice cream

Έξυπνα σνακς για να μην πεινάσεις το καλοκαίρι

Υγρές θερμίδες: Προσοχή! 
Οι διάφοροι καφέδες, φρέσκοι χυμοί, αναψυκτικά, smoothies και αλκοολούχα ποτά περιέχουν πολλές θερμίδες χωρίς ταυτόχρονα να αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Μελέτες έχουν δείξει πως κατά τη διάρκεια των διακοπών καταναλώνονται περίπου 830 «υγρές» θερμίδες. Αυτός ο αριθμός σου φαίνεται υπερβολικός; ένα Pina Colada περιέχει 525 θερμίδες, ένα Mai Τai 310 θερμίδες και ένα Daiquiri 270 θερμίδες.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top