Λίπος στην κοιλιά; Εύκολοι τρόποι να το καταπολεμήσεις

Έξι εύκολα tips που μπορείς να υιοθετήσεις

λίπος στην κοιλιά

Ακούμε συχνά το «σπλαχνικό λίπος», ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς εννοούμε με αυτό τον όρο.

Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται βαθιά μέσα στην κοιλιά σου, περιβάλλει τα όργανά σου και είναι το πιο επικίνδυνο. "Δρα ως αδένας, εκκρίνοντας σε μεγάλες ποσότητες βλαπτικές ορμόνες, όπως η κορτιζόλη, οι οποίες διεγείρουν την όρεξή σου και σε κάνουν να λαχταράς γλυκές και λιπαρές τροφές" λέει ο Eric Ravussin, Ph.D. Ευτυχώς, το σπλαχνικό είναι το λίπος που μπορείς να χάσεις πιο εύκολα. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή θα το διώξουν μακριά σου.

Υγιεινά και νόστιμα snacks για την παραλία

Και τώρα πάμε στα σημαντικότερα. Πώς θα καταφέρεις να απαλλαγείς από το σπλαχνικό λίπος: 

1. Συνειδητοποίησε ότι το άγχος παχαίνει

Οι γυναίκες με χρόνιο άγχος τείνουν να έχουν περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνες που δεν αγχώνονται, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Το άγχος ανεβάζει, επίσης, την παραγωγή της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, η οποία δεν αυξάνει μόνο την όρεξή σου αλλά κάνει και τα λιποκύτταρα στο στομάχι σου να μεγαλώνουν και παρακινεί το σώμα να μεταφέρει λίπος από άλλες περιοχές, όπως οι γοφοί και οι μηροί, στην κοιλιά σου.

Γλουτένη: Σε ποιες τροφές τη συναντάμε

2. Κοιμήσου περισσότερο

Με την έλλειψη ύπνου το σώμα σου αγχώνεται και εκκρίνει κορτιζόλη ενώ ενισχύεται η παραγωγή της ορμόνης της πείνας, της γκρελίνης, που αυξάνει την όρεξή σου έτσι που είναι πιο πιθανό να φας περισσότερο. Το έχεις ακούσει ξανά, βάλε όμως στόχο να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ.

Η συνέπεια είναι, επίσης, σημαντική: γυναίκες που πέφτουν για ύπνο και ξυπνούν μέσα στο ίδιο πλαίσιο των 60 λεπτών κάθε μέρα έχουν λιγότερο σωματικό λίπος από εκείνες που δε διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στις ΗΠΑ.

3. Κάνε δυναμικό περπάτημα

Το περπάτημα για 15 λεπτά αμέσως μετά το φαγητό βοηθά να μειωθούν οι καταστροφικές απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα που συμβαίνουν όταν τρως, τονίζεται σε έρευνα. Επίσης, βάλε στόχο να σηκώνεσαι και να κάνεις μερικά βήματα τουλάχιστον μία φορά κάθε μία ώρα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς καθιστή τόσο μεγαλώνει η περίμετρος της μέσης σου, αποκαλύπτεται σε μελέτη στο Exercise and Sport Sciences Reviews.

4. Μάσησε τσίχλα

Η μάσηση μιας τσίχλας έχει αποδειχτεί πως μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, αναφέρουν Αυστραλοί ερευνητές στην επιθεώρηση Physiology & Behavior. Η θεωρία τους είναι πως η μάσηση ως κίνηση μπορεί να ανακουφίζει την ένταση και να αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να μπορείς να συγκεντρώνεσαι.

5. Παράγγειλε κρασί

Το ελλαγικό οξύ στο κόκκινο κρασί μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Nutritional Biochemistry. Απλώς περιορίσου στο ένα ποτήρι, γιατί αλλιώς μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.

6. Φάε γαλακτοκομικά

Γυναίκες που κατανάλωναν τρεις μερίδες γάλα, γιαούρτι ή τυρί τη μέρα έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος έπειτα από 12 εβδομάδες συγκριτικά μ’ εκείνες που έτρωγαν λιγότερα γαλακτοκομικά, βρήκαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top