Βιταμίνη D: Μας προστατεύει από τον κορωνοϊό;

Πόση χρειάζονται τα παιδιά και οι ενήλικες καθημερινά

τρόφιμα

Πλήθος μελετών υπογραμμίζουν την ανάγκη επαρκών αποθεμάτων βιταμίνης D στον οργανισμό προκειμένου να αποφευχθούν πλήθος ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου αλλά και των αναπνευστικών προβλημάτων. 

Θα μπορούσε η βιταμίνη D να βοηθήσει στην πρόληψη ή και στην αντιμετώπιση του κορωνοιού; 

Κορωνοϊος: Οι τροφές που ενισχύουν ανοσοποιητικό-αναπνευστικό

Διατροφή στις μέρες του κορωνοιού: Πέντε tips για να μην πάρουμε βάρος

Όπως εξηγεί στο star.gr η διαιτολόγος - διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη, τα τελευταία χρόνια μελέτες έχουν δείξει πως η βιταμίνη D αλληλεπιδρά άμεσα με τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση μολύνσεων της αναπνευστικής οδού.  

«Μελέτες έχουν δείξει πως η βιταμίνη D αλληλεπιδρά άμεσα με τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση μολύνσεων της αναπνευστικής οδού», εξηγεί στο star.gr η διαιτολόγος - διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη

Έχοντας αυτά τα δεδομένα και γνωρίζοντας ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει το αναπνευστικό, οι επιστήμονες τείνουν να πιστεύουν ότι ένας οργανισμός κατάλληλα εφοδιασμένος με βιταμίνη D έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τον ιό, απ’ ότι κάποιος που παρουσιάζει έλλειψη.

Πόση βιταμίνη D χρειαζόμαστε

          

Ποιες είναι οι πηγές βιταμίνης D

Υπό κανονικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια και όχι η τροφή, είναι απ΄ όπου όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D στον οργανισμό. Έτσι, ακόμη και μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, που παρέχει όλες τις άλλες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, είναι απίθανο να παρέχει αρκετή βιταμίνη D, εάν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό ήλιο.

Τώρα, που είμαστε πλέον στην Άνοιξη, αν μπορείτε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να περάσετε κάποιο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους στον ήλιο (π.χ. στον κήπο ή το μπαλκόνι σας).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top