Μήπως μπλοκάρεις μόνη σου την προσπάθειά σου να χάσεις κιλά;

Η λανθασμένη ιδέα που έχεις για πολλά πράγματα

αδυνάτισμα

Ειδικά μετά τις γιορτές πολλές γυναίκες αγχώνονται για το πώς θα χάσουν τα περιττά τους κιλά. Πολλές φορές μάλιστα έχουν λανθασμένη ιδέα για πολλά πράγματα.

Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος και συνδέουν την άσκηση με το αδυνάτισμα πιστεύοντας πως όσο περισσότερη γυμναστική κάνει κάποιος τόσο περισσότερο μπορεί να τρώει. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Αν παραδείγματος χάριν κάνεις 2 ώρες γυμναστική και το βράδυ φας πίτσα ή σουβλάκια μάλλον η προσπάθειά σου πάει στράφι. 

Παράλληλα υπάρχει και ο «μύθος» πως τα πολλά λίπη παχαίνουν. Το λάδι μπορεί να έχει αρκετές θερμίδες όμως είναι αναγκαίο για την ισορροπία του εντέρου. Όταν το έντερο δυσλειτουργεί τότε είναι εύκολο και να πάρουμε βάρος. 

Σίγουρα πολλές γυναίκες λένε συχνά τη φράση «θα κόψω μαχαίρι τα γλυκά»  γιατί έχουν πολλές θερμίδες. Αυτό μάλλον αντίθετα αποτελέσματα θα έχει με αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Καλό είναι λοιπόν να τα καταναλώνουμε με μέτρο. 

Τέλος μπορεί δύο τρόφιμα έχουν τις ίδιες θερμίδες δεν είναι όμως και το  ίδιο παχυντικά. Κάποια έχουν καλά λιπαρά.

Παραδείγματος χάριν το αβοκάντο μπορεί στα 100 γραμμάρια να έχει 160,1 θερμίδες και το ταχίνι στα 100 γραμμάρια 595 ωστόσο είναι τροφές απαραίτητες για τον οργανισμό μας και πολύ καλύτερες από τη σοκολάτα γάλακτος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top