Δ.Σαββόπουλος: «Νεαντερτάλ… οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στο Νταλάρα!»

«Όποιος έχει εισόδημα 50.000 ευρώ, να το μοιράζει»

Δ.Σαββόπουλος: «Νεαντερτάλ… οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στο Νταλάρα!»
Ο Διονύσης Σαββόπουλος τα είπε έξω από τα δόντια για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, το μέλλον της χώρας αλλά και τους καλλιτέχνες που λοιδορούνται, σε συνέντευξη του.
«Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ. Το θέμα είναι τώρα! τι λές;», είπε και περιέγραψε την κατάσταση της Ελλάδας, με στίχους από την ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη που μοιάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν έκανε όμως μόνο κριτική της κατάστασης αλλά πρότεινε: «Αλληλεγγύη. Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ να βρουν ανθρώπους που πάσχουν και να μοιράσουν το «περίσσευμα». Αλληλεγγύη και να σκεφτόμαστε περισσότερο».

Αν και ο ίδιος είπε πως έχει σωπάσει η φωνή του καλλιτέχνη μέσα του εδώ και καιρό, παραδέχτηκε πως όσον αφορά στο μνημόνιο, αυτό που τον φοβίζει είναι η ανυπαρξία σχεδίου, χωρίς το οποίο «..οι Έλληνες είμαστε χαμένοι».

Την αναφορά του , φυσικά, έκανε και για το συνάδελφο του, Γιώργο Νταλάρα και τις εκδηλώσεις βίας που δέχτηκε: «Ο Μπομπ Ντύλαν είχε πει κάποτε πως “καλλιτέχνης που δεν λοιδορήθηκε, δεν τον πρόγκαραν οι θεατές του”, δεν αξίζει τίποτα…», ενώ για τις συγκεκριμένες επιθέσεις πρόσθεσε: «αυτοί δεν είναι άνθρωποι είναι… Νεάντερταλ!»

Μάλιστα, αποκάλυψε πως κι ίδιος έχει ταλαιπωρηθεί και λοιδορηθεί στο παρελθόν, επειδή τον είχαν ταυτίσει με τη δεξιά: «Εγώ κι αν έχω ταλαιπωρηθεί… Υπήρξε μια εποχή, εκεί, μετά το “κούρεμα” που με ταύτισαν με τη δεξιά, είπαν πως συμβιβάστηκα, συνεργάστηκα, δεν έβρισκα πουθενά δουλειά, αναγκάστηκα να πάρω την Άσπα (τη σύντροφο της ζωής του τα τελευταία 45 χρόνια) και να φύγουμε. Έπαιζα τότε –για μήνες- σ΄ένα μπαράκι στη Νέα Υόρκη… Δεν έβαλα όμως νερό στο κρασί μου…».

Τέλος, ο μεγάλος συνθέτης επεσήμανε πως η χώρα θα πρέπει να προστατευτεί από την ακυβερνησία.

Πηγή: ΑΠΕ
​​​ Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top