Στο φως αρχαία αίθουσα ανθρωποθυσιών

Αρχαιολογική ανακάλυψη στο Περού

Στο φως αρχαία αίθουσα ανθρωποθυσιών

Mία αρχαία αίθουσα τελετουργικών ανθρωποθυσιών αποκάλυψαν αρχαιολογικές έρευνες στην βόρεια ακτή του Περού!

Η ανακάλυψη ενισχύει την θεωρία σχετικά με την ύπαρξη της τελετής που είναι γνωστή ως «H Παρουσίαση» (The Presentation) και την πραγματοποιούσε η γεωργική φυλή Moche, ένας πολιτισμός που άκμασε στην περίοδο μεταξύ 100 π.Χ. και 800 μ.Χ..

Ο Carlos Wester La Torre, διευθυντής του μουσείου Brunning στο Περού και επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών είπε ότι η τοποθεσία που ήρθε στην επιφάνεια πιθανότατα ήταν τόπος διεξαγωγής τελετουργικών δολοφονιών των αιχμάλωτων πολέμου.

«Είναι μία μεγάλη αίθουσα τελετών ή ένα κτίσμα που ενσωματώθηκε στο υπόλοιπο της αρχιτεκτονικής και μας δίνει στοιχεία για την ζωή της κοινωνικής ελίτ των Moche αλλά και την πρακτική των πολύπλοκων τελετουργιών όπως είναι οι ανθρωποθυσίες», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

Η ομάδα του Carlos Wester ανακάλυψε ένα διάδρομο μήκους 197 ποδών που καταλήγει σε τρείς στοές ίδιας απόστασης και σε πέντε θρόνους στην κύρια πυραμίδα του αρχαιολογικού χώρου. Οι φωτογραφίες της τοποθεσίας δείχνουν περισσότερους από έξι σκελετούς στο πάτωμα της αίθουσας.

Παράλληλα, τα απομεινάρια μίας τοιχογραφίας που βρέθηκε στον πρώτο διάδρομο δείχνουν τρείς αρχιερείς των οποίων η απεικόνιση επιβεβαιώνει την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του πολιτισμού στην τελετή των ανθρωποθυσιών.

Το Περού θεωρείται ότι είναι ένα από τα μέρη του κόσμου όπου η γεωργία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά και έχει εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των οποίων και τα ερείπια του πολιτισμού των Ίνκας στο Μάτσου Πίτσου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top