«Έρωτας Δαίμονας» από τον Δημοσθένη Δαββέτα

Παρουσιάζει το βιβλίο του στην Πρέβεζα ο συγγραφέας

Για έναν «Έρωτα δαίμονα» χωρίς όμως να δαιμονοποιεί τον έρωτα μιλάει ο συγγραφέας Δημοσθένης Δαββέτας στο νέο του βιβλίο από την Εμπειρία εκδοτική που παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 ώρα 8.30 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.


Αναμειγνύοντας ισορροπημένα τα διάφορα λογοτεχνικά είδη, ο Δημοσθένης Δαββέτας επιτυγχάνει μέσα από το καινούργιο του μυθιστόρημα να παντρέψει ευχάριστα αφήγηση, δοκίμιο, διαλόγους και στοχαστική διάθεση.


Στον «Έρωτα Δαίμονα», ο Άγγελος, καθηγητής φιλοσοφίας στο Παρίσι, χωρίζει από την αρκετά νεότερη σύντροφό του. Ο χωρισμός τού προκαλεί μία σειρά από βίαια υπαρξιακά ερωτήματα, που συνοψίζονται σε ένα μόνιμα βασανιστικό: Τάχα αγάπησε ποτέ;


Ένα ταξίδι επιστροφής στην συναισθηματική του ζωή, αλλά και ταυτόχρονα ένα ταξίδι ξαναδιαβάσματος της πατρίδας του και της πολιτιστικής της καθημερινότητας ξεκινά.


Ο Δημοσθένης Δαββέτας προσφέρει στον αναγνώστη, εκτός από τη χαρά της αφηγηματικής εξιστόρησης, επίσης και μία σειρά από χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τη μοντέρνα τέχνη, τη φιλοσοφία και τη σύγχρονη αισθητική.


Το πιο απλό, το πιο καθημερινό, γίνεται αφορμή ώστε ο Δημοσθένης Δαββέτας να μεταπηδήσει ευχάριστα σε φιλοσοφικές περιπλανήσεις και αναλύσεις έργων τέχνης μεγάλων ζωγράφων. Μήπως τελικά ο δαίμονας του έρωτα ωθεί σε μία διαρκή δημιουργική περιπλάνηση;


Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη και κινηματογράφο στο Παρίσι και πήρε διδακτορικό στη Φιλοσοφία της Τέχνης από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Από το 1983 έως το 1990 εργάστηκε, ως βασικός συνεργάτης, στην εφημερίδα "Liberation". Υπήρξε αρθ��ογράφος εφημερίδων όπως οι "Art Forum", "Art Studio", "Parkett", "Risk", κ.ά. Διδάσκει και δίνει διαλέξεις σε Σχολές Καλών Τεχνών και σε πανεπιστήμια σ\' όλον τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top