Ο Λυκαβηττός θα χορέψει rock n’ roll

Ένας θρύλος της μουσικής στην Αθήνα

Ο Λυκαβηττός θα χορέψει rock n’ roll

Ένα πάρτι με πολύ και καλή rockn’ roll υπόσχεται ο θρύλος του είδους Jerry Lee Lewis στις 23 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο οποίο θα συμμετέχουν η Linda Gail Lewis (η αδελφή του) με τους Some Like it Hotκαι οι Memphis Beats.

Ο κορυφαίος μουσικός έχει ξαναεμφανιστεί στην χώρα μας σε συναυλίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τόσο στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όσο και στα τέλη της δεκαετίας του ‘ 90. Αυτό το καλοκαίρι μετά από απουσία 20 χρόνων, ο Jerry Lee Lewis θα μας ταξιδέψει με μοναδικό, εκρηκτικό τρόπο ��αίζοντας στο πιάνο αξέχαστες rockn’ rollεπιτυχίες.

Χαρακτηριστικό του γερόλυκου της rock είναι ότι δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από το πιάνο κατά την διάρκεια της συναυλίας κι έτσι έβγαζε όλη την εκρηκτική ενέργεια του στο παίξιμο που πολλές φορές ήταν ακραίο, με χτυπήματα με το πόδι και το κεφάλι στα πλήκτρα.

Η μουσική rockn’ roll γεννήθηκε στις ΗΠΑ την δεκαετία του ’40 από μεγάλους μουσικούς όπως είναι οι Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Bill Halley αλλά και ο Jerry Lee Lewis… Η μεγάλη έκρηξη της rockn’ roll έγινε το 1955 με το σάουντρακ της ταινίας «Η ζούγκλα του μαυροπίνακα» και το τραγούδι «Rock around the clock». Η μουσική αυτή επανάσταση έμελε να γίνει η πηγή έμπνευσης της ευρύτερης rockμουσικής σκηνής που ακολούθησε.

Η καριέρα του Jerry Lee Lewis ξεκίνησε στο Μέμφις, με την ηχογράφηση στην Sun Records το 1956. Το πρώτο χιτ του έγινε το single «Crazy Arms» το 1956 και το επόμενο «Whole Lotta Shakin’ Goin’ On» το 1957 έγινε και η σημαία του τραγουδιστή. Ακολούθησαν με την ίδια επιτυχία και τα τραγούδια «Great Balls Of Fire»,«Mean Woman Blues», «Breathless», «High School Confidential» που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της rock n’ roll.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top