Σε δέκα πόλεις της Ελλάδας ταξιδεύει η Photobiennale

Πλήθος φωτογραφικών εκθέσεων

Η 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «PhotoBienalle 2010», εμφανίζεται σε επτά πόλεις του ελληνικού χάρτη, καλύπτοντας πολλά χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια φωτογραφικού φιλμ αυτό το καλοκαίρι. Η Καστοριά, η Χίος, η Κέρκυρα, το Πάνορμο Ρεθύμνου και οι Σέρρες, θα φιλοξενήσουν εκθέσεις της διοργάνωσης κατά τη διά��κεια της δεύτερης φάσης ( Ιούλιος- Σεπτέμβριος).


Στην Καστοριά, οι εκθέσεις «Μια χαραυγή στη δύση της» του Αλέξανδρου Βρεττάκου και « ΤheAmerican Resting Place» του Ράιντ Γιάλομ υιού του δημοφιλέστατου συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή Ίρβιν Γιάλομ, θα παρουσιαστουν στο Δημαρχείο Καστοριάς και στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας,


Στη Χίο, στον πολυχώρο Citrus Memories στον κάμπο του νησιού παρουσιάζεται η έκθεση «Εσωτερικός κόσμος-Χίος» του Στρατή Βογιατζή, με εικόνες εσωτερικών χώρων από 24 χωριά της μαστίχας.


Στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων απεικονίζονται τα τοπία της Πάρνηθας μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 από τον Έκτορα Δημησιάνο, καταγράφοντας το απόκοσμο σκηνικό που άφησαν πίσω τους οι στάχτε��.


Άλλες τέσσερις εκθέσεις ταξιδεύουν στο παραθαλάσσιο Πάνορμο της Κρήτης και παρουσιάζονται στον Χαρουπόμυλο: «Άχρονη Χώρα» του Αχιλλέα Τηλέγραφου, «38 δευτερόλεπτα» του Παναγιώτη Τομαρά, «Les Passeurs» του Marin Hockκαι « Slices of life» του Martijn Peters. Ο Τηλέγραφος αποτυπώνει το φυσικό και αστικό τοπίο της Σαντορίνης, και ο Τομαράς δημιουργεί με ιδιαίτερο τρόπο εικόνες μέσα από το φιλμ αφού κατά τη διάρκεια της λήψης κινείται. Ο Βέλγος Marin Hockφωτογραφίζει χορευτές που εμπλέκονται απροειδοποίητα με απλούς περαστικούς, ενώ ο Ολλανδός Martijn Petersκαταγράφει τη συμπεριφορά ανθρώπων κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε δημόσιο χώρο.


Στην Πύλη του Παντοκράτορα του Ηρακλείου παρουσιάζονται οι εκθέσεις: «WBoxes» του Χριστόφορου Δουλγέρη, «Cemetary: After Death Shape» του Χαράλαμπου Πολιτάκη, «Μανάμα» του Γιάννη Χατζηασλάν��, « The space between us» της Sarah van Marcke, « Unsettled» της Isabelle Pateer, και « The Birdman» της Jackie Maria Wessels.


Στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ρέθυμνοπαρουσιάζεται η έκθεση «Land Ends» του Παύλου Φασάκη, αποτελώντας μια αναζήτηση ορίων και ταυτότητας στην Ευρώπη.Τέλος, στις Σέρρες θα φιλοξενηθούν τα «Καπνομάγαζα» του Καμίλο Νόλλα, φωτογραφίες από παλιές αποθήκες καπνού στο Αγρίνιο, στο Βόλο, στην Καβάλα, στη Δράμα και στην Ξάνθη.


Πληροφορίες για τις εκθέσεις στον διαδικτυακό τόπο: www.photobiennale.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top