Εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα ενόψει 15Αύγουστου

Τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε σε διάφορες πόλεις

Εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα ενόψει 15Αύγουστου

Με λαϊκά πανηγύρια αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων γιορτάζεται σε όλη την χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις είναι εδώ για να διασκεδάσουν κατοίκους, παραθεριστές και τουρίστες.

Ξεκινάμε από τα Επιδαύρια, που ολοκληρώνονται με τον επίκαιρο «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Η παράσταση ανεβαίνει σήμερα και αύριο και οι θεατές θα παρακολουθήσουν τον αγρότη Χρεμύλο σε μια εκδοχή που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο της Πενίας.

Στο πανέμορφο αναστηλωμένο Εκκλησιαστήριο του Ασκληπείου της Αρχαίας Μεσσήνης παρουσιάζεται μία σύνθεση γνωστών τραγωδιών με τίτλο «Φως και Σκοτάδι», με την υπογραφή του σκηνοθέτη - χορογράφου Νίκου Διονυσίου. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε αποσπάσματα από πέντε τραγωδίες: τις Βάκχες του Ευριπίδη, που αποτελούν και την αφετηρία του εγχειρήματος, τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, τις Ευμενίδες από την αισχυλική τριλογία της Ορέστειας, τον Οιδίποδα Τύρρανο του Σοφοκλή και τους Επτά επί Θήβας του Αισχύλου.

Μια από τις πλέον δημοφι��είς κωμωδίες της ευρωπαϊκής Αναγέννησης, την «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολνόνι, θα δουν όσιο βρεθούν στην Ήλιδα του νομού Ηλείας. Με την Ρένια Λοϊζίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον Στέφανο Κορκολή θα δώσουν απόψε συναυλία στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης στη Χαλκιδική, ενώ ο μοναδικός λυράρης Ψαραντώνης θα εμφανιστεί με το συγκρότημά του στην Παναγία Γκαρικά της Κερατέας.

Αύριο, 14 Αυγούστου, η Χάρις Αλεξίου και η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδούν στο Φεστιβάλ Σάνης στη Χαλκιδική, οι Locomondo με ρέγκε διάθεση στην Σκόπελο και η Λιζέτα Καλημέρη με τον Δημήτρη Λάππα στη Σπηλιά Ηρακλείου.

Για όσους μείνουν εντός Αθηνών, το Ark Festival στην Τεχνόπολις έρχεται να ντύσει μουσικά τα βράδια της 13ης και 14ης Σεπτεμβρίου. Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Νάστας, Γιάννης Χαρούλης, Maraveyas Ilegal, Monika, Burger Project, Rous, Leόn και Voyage Limpid Sound είναι μερικοί από όσους συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Κι αν θέλετε να ανηφορίσετε στα προάστια, στην πλατεία δημαρχείου στην Φυλή (Χασιά) υπάρχει τριήμερο με δωρεάν συναυλίες: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Γιάννης Κότσιρας το Σάββατο, Φίλιππος Πλιάτσικας - Μύρωνας Στρατής την Κυριακή και Πέγκυ Ζήνα την Δευτέρα. Φυσικά, στις φημισμένες ταβέρνες της περιοχής θα στηθούν παραδοσιακά γλέντια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top