Φωτογραφίζοντας τη Σίφνο

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο νησί μέχρι και τις 22 Αυγούστου

Φωτογραφίζοντας τη Σίφνο

Μέχρι και τις 22 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση Φωτογραφίζοντας τη Σίφνο. 1930 - 1980, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σίφνου με το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου σε συνεργασία με τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη.

Οι εικόνες που παρουσιάζονται προέρχονται από 8 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Πριν ακόμη το νησί αποτελέσει παραθεριστικό προορισμό, το κυκλαδίτικο τοπίο με τα λευκά σπίτια και τα ασβεστωμένα σοκάκια έλκυε το ενδιαφέρον των φωτογράφων, οι οποίοι επανειλημμένα αποτύπωσαν με το φακό τις ομορφιές του.

Κατοίκοι σε στιγμές καθημερινές, σε μέρες γιορτινές και στην προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν την άγονη γη. Παιδιά στα ανέμελα παιχνίδια τους, αλλά και αγγειοπλάστες στη διαδικασία παραγωγής. Το σκληρό και άγονο τοπίο στην ενδοχώρα και η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική...

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι Δημήτρης Χαρισιάδης, Κίμωνας Ραφαηλίδης, Κώστας Μπαλάφας και Ζαχαρίας Στέλλας, η συγγραφέας Έλλη Παπαδημητρίου, ο ζωγράφος Γεώργιος Μανουσάκης, οι αρχιτέκτονες Αναστασία Τζάκου και ο Αλέξανδρος Παπαγεωγρίου - Βενετάς.

Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου

τηλ: 22840 32404

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top