Κλειστή η Ακρόπολη στην πανσέληνο του Αυγούστου

Η κρίση κλείνει τις βραδιές στους αρχαιολογικούς χώρους

Κλειστή η Ακρόπολη στην πανσέληνο του Αυγούστου

Τα τελευταία χρόνια ο ιερός Βράχος της Ακρόπολης και δεκάδες άλλοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα έμεναν ανοιχτή την βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, προκειμένου οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι να περάσουν μια ρομαντική βραδιά πολιτισμού κάτω από το φως του φεγγαριού. Ωστόσο αυτά συνέβαιναν στην προ ΔΝΤ εποχή. Φέτος τα πράγματα αλλάζουν.

Όπως έγινε γνωστό, η οικονομική στενότητα ανάγκασε το υπουργείο Πολιτισμού να στείλει εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τους αρχαιοφύλακες ότι φέτος δεν θα πληρωθούν υπερωρίες και νυχτερινά για να κρατήσουν τους αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς στις 23 Αυγούστου, οπότε και η φημισμένη πανσέληνος. Οι τελευταίοι καλούνται να δουλέψουν... «εθελοντικά».

Ωστόσο δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς είναι συμβασιούχοι που έχουν να πληρωθούν μήνες και βρίσκονται στον αέρα, δεν είναι εφικτό. Παράλληλα, με το ίδιο έγγραφο το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στις Εφορείες Αρχαιοτήτων να αναζητήσουν... χορηγούς προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. Αλλά σε περίοδο κρίσης, που να βρεθούν τέτοιοι;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπου καταστεί εφικτό οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, της πιο λαμπερής της χρονιάς κατά τη γνωστή ρήση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top