Ιταλία:Διευθυντής μουσείου καίει έργα τέχνης διαμαρτυρόμενος για τα μέτρα λιτότητας!

Ο "Πόλεμος Τέχνης" ξεκινά με 3 φλεγόμενα έργα την εβδομάδα

Αντόνιο Μανφρέντι ονομάζεται ο διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Καζόρια, που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη, ο οποίος αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές που έχουν γίνει για τον πολιτισμό στην Ιταλία, καίγοντας έργα τέχνης από το μουσείο.
«Τα χίλια έργα που διαθέτουμε προορίζονται να καταστραφούν λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης» δήλωσε ο Μανφρέντι, ο οποίος ανακοίνωσε πως σκοπεύει να καίει τρία έργα την εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που την αποκαλεί «Πόλεμος Τέχνης»!

Μάλιστα, όταν έβαλε φωτιά στο έργο μιας Γαλλίδας, της Σεβερίν Μπουργκινιόν, η οποία είχε δώσει την έγκρισή της, η ίδια παρακολουθούσε την καύση μέσω του Skype!

Ο Ιταλός διευθυντής και πέρυσι στην απελπισία του να σώσει την ιταλική κληρονομιά και τέχνη, είχε ζητήσει άσυλο από την Άνγκελα Μέρκελ! «Η Γερμανία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες, που δεν έχουν περικόψει τον προϋπολογισμό της τέχνης. Δίνει πολλά χρήματα στην έρευνα, όχι όπως γίνεται εδώ» είχε πει τότε. Βέβαια, η ίδια δεν του απάντησε ποτέ…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top