«Ο Φύλακας της Εισόδου»

Στην Αθήνα τα έργα του Matteo Montani

«Ο Φύλακας της Εισόδου»

Στην Αθήνα φιλοξενείται η ατομική έκθεση του Ιταλού εικαστικού Matteo Montani με τον τίτλο «Il Guardino della Soglia» («Ο Φύλακας της Εισόδου»). Η έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 5 Οκτωβρίου στην Kalfayan Galleries διαρκεί έως τις 13 Νοεμβρίου και αποτελεί την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα.

Τα ζωγραφικά έργα του Matteo Montani, τα οποία διακρίνονται για την αφηρημένη τεχνοτροπία τους, καλλιεργούν μία ατμόσφαιρα έντονα σουρεαλιστική, όπου τα χρώματα μπλέκονται δυναμικά μεταξύ τους, τα αντικείμενα μοιάζουν να μην έχουν όρια και το πέρασμα του χρόνου αναστέλλεται προσωρινά. Με τη χρήση μίας λιτής χρωματικής παλέτας στις αποχρώσεις του μπλε, του λευκού, του μαύρου, του γκρι και του κόκκινου, ο Montani προσδίδει στους πίνακές του μία αίσθηση ονειρική. Δουλεύοντας σαν «αλχημιστής», ο Montani οδηγεί τον θεατή σε ένα κόσμο απόλυτης αισθαντικότητας και οπτικής ευαισθησίας.

Με ποιητικές αναφορές στις υπερβατικές ιδιότητες του φυσικού κόσμου, ο Ιταλός καλλιτέχνης δημιουργεί εξωπραγματικά τοπία «κατοικημένα» από ποικίλα αφηρημένα σχήματα που μοιάζουν άλλοτε με σύννεφα και άλλοτε με ομίχλη ή με κυματισμούς νερού, και τα οποία φαίνεται να βρίσκονται σε αέναη κίνηση, αλλάζοντας διαρκώς σχήμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top