Στα βήματα του Φειδιππίδη 450 αθλητές

28ος αγώνας «Σπάρταθλον»

Στα βήματα του Φειδιππίδη 450 αθλητές

Με αφετηρία κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα και τερματισμό το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, θα πραγματοποιηθεί ο 28ος διεθνής αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Το Σπάρταθλον, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Ολυμπιακά ιδεώδη της φιλίας, της ειρήνης της ανιδιοτέλειας και της συναδέλφωσης, αποτελεί αναβίωση του άθλου του Φειδιππίδη, τον οποίο οι Αθηναίοι έστειλα�� στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια για να ενισχυθούν οι ολιγάριθμες δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν την ασιατική πλημμυρίδα, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο για τη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.

Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες υπέρ-αποστάσεων στον κόσμο. Φέτος θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από το επίτευγμα του Φειδιππίδη.

Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή να τρέξουν τα μεγαλύτερα ονόματα αθλητών υπερ-αποστάσεων και συνολικά οι συμμετοχές φτάνουν τους 450 αθλητές και αθλήτριες, από 32 χώρες, εκ των οποίων 42 είναι γυναίκες - αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και χωρών - διανύοντας την απόσταση 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη, μέσα σε διάστημα 36 ωρών χωρίς διακοπή και με ανταμοιβή στην υπεράνθρωπη προσπάθεια, ένα στεφάνι αγριελιάς και λίγο νερό απ’ τον ποταμό.

Όχι μόνο στην Σπάρτη, που είναι ημέρα γιορτής το Σπάρταθλον, αλλά σε όλα τα σημεία της διαδρομής, στα Εξαμίλια, στην Αρχαία Κόρινθο, στην Αλέα Τεγέας, οι πολίτες περιμένουν να περάσουν οι αθλητές, τους χειροκροτούν και τους υποδέχονται ακόμα κι αργά την νύχτα.



Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top