Πέθανε ο «εμπνευστής» των Lynyrd Skynyrd…

Σε ηλικία 77 ετών

Πέθανε ο «εμπνευστής» των Lynyrd Skynyrd…

O Leonard Skinner, ο καθηγητής γυμναστικής που ενέπνευσε το όνομα της θρυλικής ροκ μπάντας Lynyrd Skynyrd, έφυγε από τη ζωή.

Η μπάντα ανακοίνωσε το θάνατο του στην ιστοσελίδα της σημειώνοντας ότι ο Skinner πέθανε στον ύπνο του ξημερώματα Δευτέρας σε ηλικία 77 ετών.


«Ο γυμναστής Skinner είχε μεγάλη επίδραση στα νιάτα μας και τελικά μας “οδήγησε” να ονομάσουμε τη μπάντα Lynyrd Skynyrd από το ονοματεπώνυμο του» ανήρτησε ο Gary Rossington, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της μπάντας.


«Κοιτάζοντας πίσω πιστεύω ότι δε θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» συμπλήρωσε ο ίδιος.


Ο Leonard Skinner είχε τη φήμη του προπονητή-γυμναστή ο οποίος ήταν πολύ αυστηρός όσον αφορά τη μακριά κόμη στους μαθητές του σχολείου του στη Φλόριντα στέλνοντας πολλούς στο γραφείο του διευθυντή, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της μπάντας.


Οι Lynyrd Skynyrd ιδρύθηκαν το 1970 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Κάποια από τα πιο γνωστά της τραγούδια είναι το «Freebird» και «Sweet Home Alabama».


Τον Οκτώβριο του 1977 ένα αεροπορικό δυστύχημα στο Μισισίπι είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο (μαζί με το πλήρωμα) ο τραγουδιστής της μπάντας Ronnie Van Zant, ο κιθαρίστας Steve Gaines, η αδερφή του Cassie Gaines και ένας μάνατζερ της μπάντας.

Παρ’όλα αυτά το συγκρότημα αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και κατάφερε να εκδώσει συνολικά 60 άλμπουμ μέχρι το 2006 όπου «μπήκε» στο Rock and Roll Hall of Fame.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top