Ελλάδα-Κίνα πιο κοντά δια χειρός… Τριβιζά!

Διαπολιτισμική συνεργασία των δύο χωρών

Ελλάδα-Κίνα πιο κοντά δια χειρός… Τριβιζά!

Ελλάς – Κίνα…. (διαπολιτισμική) συμμαχία!


Παρουσία της κινεζικής πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων της ελληνικής Κυβέρνησης υπεγράφη στο Πεκίνο η συμφωνία για την υλοποίηση του Προγράμματος Διαπολιτισμικής Συνεργασίας Ελλάδος-Κίνας (Sino-Greek Cultural Exchage Project).


Πρόκειται για μία ιδέα πολιτιστικών ανταλλαγών του Ευγένιου Τριβιζά βασισμένη στο ζευγάρωμα δύο παιδικών βιβλίων.


Το ένα βιβλίο θα είναι γραμμένο από Έλληνα συγγραφέα και εικονογραφημένο από Κινέζο εικονογράφο, και το δεύτερο βιβλίο θα είναι γραμμένο από Κινέζο συγγραφέα και εικονογραφημένο από Έλληνα εικονογράφο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα τρία πρώτα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, "Τα τρία μικρά λυκάκια",''Η τελευταία μαύρη γάτα"και "Τα μαγικά μαξιλάρια"(μεταφρασμένα με επιχορήγηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου) κυκλοφορούν ήδη στην Κίνα.


Η παρουσίαση των τριών αυτών βιβλίων έλαβε χώρα στο Nanguo Book Fair (China Import and Export Complex), στις 19 Αυγούστου 2010, σε πανηγυρική τελετή με επίσημο προσκεκλημένο τον Ευγένιο Τριβιζά και αντιπροσωπείες παιδιών και νέων από όλες τις περιοχές της Κίνας.


«Επιλέγουμε την Ελλάδα για να ξεκινήσουμε το “All people civil reading program”, επειδή και η Κίνα και η Ελλάδα είναι δύο πανάρχαιοι πολιτισμοί με μια ιστορία περισσότερων των 5.000 ετών », δήλωσε ο Nie Zhenning, πρόεδρος του China Publishing Group.


Είναι σίγουρα συγκινητικό ότι μία γενιά παιδιών από την Κίνα θα μεγαλώνουν με ελληνικά βιβλία. Επιπλέον είναι θετικό το ότι σε μία τόσο δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο, γίνεται εξαγωγή ελληνικών πολιτιστικών προϊόντων και τελεσφορούν οι προσπάθειες του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του υπουργείου Πολιτισμού για εξωστρέφεια και την προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top