Στη Σοφία Κόπολα το Χρυσό Λιοντάρι

Έγινε του Ταραντίνο στη Mostra

Στη Σοφία Κόπολα το Χρυσό Λιοντάρι

Η Aμερικανίδα σκηνοθέτης Σοφία Κόπολα τιμήθηκε με το Χρυσό Λιοντάρι για την ταινία της "Somewhere" στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Mostra, ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο, ο οπ��ίος είναι στενός φίλος της Σοφίας Κόπολα, ενώ υπήρξε και σύντροφός της, εκθείασε τις "καλλιτεχνικές αξίες" της ταινίας.

Ειδικό Χρυσό Λιοντάρι για το σύνολο της καριέρας του απονεμήθηκε στον Αμερικανό παραγωγό και σκηνοθέτη Μόντε Χέλμαν, 78 ετών σήμερα, ο οποίος υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του ανεξάρτητου σινεμά τις δεκαετίες 70 και του 80.

Ο Μόντε Χέλμαν είχε παρουσιάσει στη Βενετία την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του πριν από τριάντα χρόνια, ενώ είναι αυτός που ανακάλυψε τον Ταραντίνο, κάνοντας την παραγωγή το "Reservoir Dog".


Το Ασημένιο Λιοντάρι Καλύτερης Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στην ταινία "La Balada triste de trompeta" του ισπανού Αλεξ ντε λα Ινγλέσια, ενώ ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία "Essential Killing" του Πολωνού Γιέρζι Σκολιμόφκσι.

Πρώτη ανάρτηση: 11/09/2010, 23:15

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top