Στον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου ανήκει ο τάφος της Βεργίνας

Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν τον Μ. Ανδρόνικο

Στον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου ανήκει ο τάφος της Βεργίνας

Η ανθρωπολογική έρευνα στα οστά, που βρέθηκαν καμένα στον βασιλικό τάφο της Βεργίνας δείχνει ότι πρέπει να αποδοθούν στον Φίλιππο Β, τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Δεν πιστεύουμε πως η κατάσταση των οστών και οι συνθήκες ενταφιασμού ταιριάζουν με τις περιγραφές για την ταφή του Αρριδαίου, της συζύγου και της πεθεράς του», τόνισε μετά την έρευνα ο δρ. Τζόναθαν Μασγκρέιβ, του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και συμπληρώνει πως τα σκελετικά ευρήματα, που έφερε στο φώς ο Μανόλης Ανδρόνικος, δεν συσχετίζονται με την ζωή, τον θάνατο και την ταφή του Αρριδαίου, ετεροθαλή αδελφού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το κρανίο που βρέθηκε στον τάφο ανήκει σε άνδρα και φέρει κάταγµα στο δεξί ζυγωµατικό οστό και ασυµµετρία στο δεξί τοίχωµα της γναθικής κοιλότητας και ταιριάζει με τις πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι ο Φίλιππος Β έχασε το µάτι του κατά τη διάρκεια µάχης το 354 π.Χ.

Ακόµη ένα στοιχείο που απορρίπτει τη θεωρία περί Αρριδαίου είναι το γεγονός ότι ενώ οι πηγές αναφέρουν ότι τάφηκε µε τη σύζυγό του Ευριδίκη και τη µητέρα της Κύννα, ο εν λόγω τάφος περιείχε µόνο δύο σορούς.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top