Ταξιδεύουν τα «Καπνομάγαζα»

Οι Σέρρες επόμενος σταθμός της PhotoBiennale

Το ταξίδι της συνεχίζει η PhotoBiennale, με την έκθεση «Καπνομάγαζα» του Καμίλο Νόλλα να πηγαίνει στην Πεντάπολη του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στο νομό Σερρών.

Η έκθεση παρουσιάζεται από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στο νέο Μουσείο Καπνού Πεντάπολης, ενώ μέρος της θα εκτίθεται στο κτίριο της Φιλαρμονικής.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από παλιές αποθήκες καπνού στο Αγρίνιο, το Βόλο, την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη, από την συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Ο Καμίλο Νόλλας φωτογράφισε τα εσωτερικά κτιρίων που στέγαζαν στο παρελθόν καπνεργοστάσια, τα καπνομάγαζα όπως λέγονται στη Βόρεια Ελλάδα, ανακαλύπτοντας πόσο σημαντική υπήρξε στην Ελλάδα η καλλιέργεια και το εμπόριο του καπνού.

Μέχρι σήμερα, τα «Καπνομάγαζα» έχουν παρουσιαστεί σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Αθήνα, Αγρίνιο, Καβάλα, Ξάνθη, Παρίσι, Πάτρα, Λάρισα και Κωνσταντινούπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top