Tαξίδι στην Ιστορία

Στο Ζάππειο Μέγαρο

Tαξίδι στην Ιστορία

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην τελετή έναρξης του μαραθωνίου, ο χρόνος θα γυρίσει στο 490π.Χ. Αφορμή για το ταξίδι στην Ιστορία αποτελεί ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας που γιορτάζει τα 28 του χρόνια μαζί με την επέτειο για τα 2.500 έτη από την Μάχη του Μαραθώνα.

Πρόκειται για ένα διαρκές εναλλασσόμενο παιχνίδι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, το βίντεο και το θέατρο, τον μύθο και την πραγματικότητα με σκοπό να λυθεί το μυστήριο και να αποκαλυφθεί αν όντως ο αρχαίος οπλίτης φώναξε «νενικήκαμεν» στους Αθηναίους και ξεψύχησε μετά τη μάχη αλλά και για ποιο λόγο ο θρύλος του ημεροδρόμου άντεξε στον χρόνο και εξακολουθεί να εμπνέει.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει τη στιγμή που οι Πέρσες πλησιάζουν απειλητικά την Αττική έως την περιφανή νίκη και τον Μιλτιάδη που θα στείλει τον ημεροδρόμο να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης στην Αθήνα.

Ο Μαραθωνοδρόμος της Μάχης όμως δεν θα τρέξει ως την Αθήνα, αλλά θα μπει στο τούνελ του χρόνου για να συναντήσει σπουδαίους ξένους αθλητές του Μαραθώνιου Δρόμου (Ζάτοπεκ, Μπικίλα, Σουίτζερ, Μότα, Μπαλντίνι, Ντίτα), Έλληνες (Λούης, Πολλιάς, Αμπατζίδου, Πολύζου, Ανδριόπουλος), αλλά και απλούς μαραθωνοδρόμους από μεγάλες διοργανώσεις όπως της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου.

Για να φτάσει με έναν εντυπωσιακό τρόπο στο σήμερα και από πρόσωπο του μύθου να εμφανιστεί και να τρέξει μπροστά στα μάτια των θεατών μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας και του πολιτισμού.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Ντούρος. Τον ρόλο του ιστορικού ημεροδρόμου ερμηνεύει ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος, ο οποίος κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο και στην αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου, που τελείται κάθε χρόνο στον ιερό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα, την παραμονή της έναρξης του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Την παράσταση θα ακολουθήσει βράβευση σημαντικών αθλητών-θρύλων του Μαραθωνίου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η βραδιά θα κλείσει με συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με «Μουσική και τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο». Τραγουδούν οι Δημήτρης Μπάσης και η Μαρία Βλάχου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top