«Τόπος. Σύγχρονες ματιές στο ελληνικό τοπίο»

Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών στο Τορίνο

«Τόπος. Σύγχρονες ματιές στο ελληνικό τοπίο»

Στο Τορίνο ταξιδεύουν έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που εκτέθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 21η Διεθνή Φωτογραφική Συνάντηση/ Φωτομπιενάλε 2010. Οι δημιουργίες θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Μήνα της Σύγχρονης Τέχνης «Artissima».

Στην έκθεση με θέμα «Τόπος. Σύγχρονες ματιές στο ελληνικό τοπίο», η οποία εγκαινιάζεται την ερ��όμενη Τετάρτη, παρουσιάζονται έργα πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι συμμετείχαν στη Φωτομπιενάλε της Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Βρεττός παρουσιάζει τους μαρμαροτεχνίτες της Ακρόπολης και καταγράφει τις εργασίες αποκατάστασης στο μνημείο. Ο Στρατής Βογιατζής αποτυπώνει τα μαστιχοχώρια της Χίου, η Πηνελόπη Μανουσάκη φωτογραφίζει τοίχους που έχουν αλλάξει όψη στο χρόνο, ο Σπύρος Στάβερης επιλέγει νυχτερινές λήψεις για να δημιουργήσει διαφορετικές συνθήκες θέασης, ενώ ο Δημήτρης Σοφικίτης εμπνέεται από την κινηματογραφική ματιά του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και παρουσιάζει ονειρικά τοπία.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο «Art+Tech», το οποίο σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 28 Νοεμβρίου, ενώ από τις 21 Ιανουαρίου ως τις 20 Φεβρουαρίου θα μεταφερθεί στον εκθεσιακό χώρο της Ελληνικής Κοινότητας της Τεργέστης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top