Εγκαινιάζεται το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Την Πέμπτη, στην οδό Βαλαωρίτου 9

Εγκαινιάζεται το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Την Πέμπτη θα εγκαινιάσει τους χώρους του το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, με μια ξενάγηση-πλοήγηση στα ψηφιοποιημένα αρχεία της ελληνικής τέχνης από το 1945 έως τις μέρες μας. Τ�� Ινστιτούτο στεγάζεται στην οδό Βαλαωρίτου 9, στην πρώην ιστορική αίθουσα τέχνης «Νέες Μορφές».


Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για την έγκυρη προσέγγιση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από φοιτητές, καλλιτέχνες, φιλότεχνους και θεωρητικούς της τέχνης.


Το αρχειακό υλικό του ινστιτούτου, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών γεγονότων που αφορούν την πορεία εκατοντάδων καλλιτεχνών, και το οποίο παραχωρήθηκε από καλλιτέχνες, αλλά και από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.


Με αφορμή τα εγκαίνια του, το Ινστιτούτο διοργανώνει ημερίδα στις 23 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με τίτλο «Σύγχρονη Τέχνη και Αρχείο». Για τους επόμενους μήνες, το Ινστιτούτο έχει προγραμματίσει δυο εκθέσεις: την Utopia Project της Σχολής Καλών Τεχνών, και την έκθεση «Το κολάζ στην αφαιρετική γραφή»,με έργα των Αλέξη Ακριθάκη, Βλάση Κανιάρη, Νίκου Κεσσανλή, Γιώργου Λαζόγκα , Γιάννη Μιχαηλίδη και Γιάννη Σπυρόπουλου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top