Το κοινό γνωρίζει τον Τουλούζ Λοτρέκ

Σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Το κοινό γνωρίζει τον Τουλούζ Λοτρέκ

Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται η έκθεση Τουλούζ Λοτρέκ, με στόχο να γνωρίσει το κοινό τον ξεχωριστό δημιουργό καθώς το κλίμα και την ατμόσφαιρα της εποχής στο γύρισμα του 19ου προς τον 20ο αιώνα.

Περισσότερες από 150 πρωτότυπες αφίσες και σχέδια του καλλιτέχνη, από την ιδιωτική συλλογή του Μουσείου Ηρακλειδών, περιλαμβάνονται στην έκθεση, η οποία συμπληρώνεται από υλικό και έργα Μουσείων της Γαλλίας καθώς επίσης και από ιδιωτικές συλλογές.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα θα προσδώσουν πρώιμα έργα του καλλιτέχνη, καθώς επίσης και προσωπικά προσφιλή του αντικείμενα, προερχόμενα από τον οικογενειακό πύργο, το Σατώ ντι Μποσκ. Τα τελευταία αντικείμενα τα παραχώρησε η ανιψιά του καλλιτέχνη, κόμισα Nicole Tapié de Céleyran. Πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο Σπητέρη προσθέτει πολλές άγνωστες πτυχές για τη ζωή και την καλλιτεχνική δημιουργία του Τουλούζ Λοτρέκ.

Επίσης δίπλα στα έργα του Λοτρέκ θα εκτεθούν έργα του Βαν Γκογκ, ώστε να φανούν οι κοινές τους καλλιτεχνικές καταβολές αλλά και πόσο οι δυο ζωγράφοι επηρέασαν ο ένας τον άλλον.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2011.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top