Ίδρυμα Κακογιάννη: Φεστιβάλ Μεξικανικού Κινηματογράφου

Από 18 έως 24 Νοεμβρίου

Ίδρυμα Κακογιάννη: Φεστιβάλ Μεξικανικού Κινηματογράφου

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μεξικανική Επανάσταση, η πρεσβεία του Μεξικού οργανώνει το Φεστιβάλ Μεξικανικού Κινηματογράφου στο ίδρυμα Κακογιάννη, από τις 18 έως και τις 24 Νοεμβρίου.


Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ,ανάμεσα τους και η βωβή ταινία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, με σπάνιο αρχειακό υλικό, το οποίο συνθέτει τη βιογραφία του Πάντσο Βίλα, με τίτλο: «The Revenge of Pancho Villa» (1936).


Παράλληλα, θα προβληθεί η ταινία «Το ακατάβλητο Μεξικό», (1973) με τα γεγονότα της Μεξικανικής Επανάστασης όπως τα κατέγραψε ο Αμερικανός ακτιβιστής και δημοσιογράφος Τζον Ρίντ, που έζησε μαζί με τους επαναστάτες για τέσσερις μήνες.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη βραβευμένη ταινία του Ελία Καζάν « Zapata!», την τριλογία του «Fernando de Fuentes» (1936), που θεωρείται από τις καλύτερες του μεξικανικού κινηματογράφου και το κλασικό αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζενστάιν «Que Viva Mexico!» , που για χρόνια ήταν κατεστραμμένο και αποκαταστάθηκε από τον στενό του συνεργάτη, Γκριγκόρι Αλεξάντρωφ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top