Ο «Καρυοθραύστης» πάει…. Θησείο

Και γίνεται σύγχρονο χοροθέατρο

Με τον «Καρυοθραύστη» ολοκληρώνεται το Νοέμβριο από το χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ και τον Κωνσταντίνο Ρήγο η τριλογία των μεγάλων μπαλέτων του Τσαϊκόφσκι που ξεκίνησε με την «Ωραία Κοιμωμένη» και τη «Μνήμη των Κύκνων».


Η παράσταση επικεντρώνει στο ρόλο της Κλάρας, της βασικής ηρωίδας, της μόνης που κατά τη διάρκεια του έργου δεν αλλάζει ταυτότητα. Παράλληλα, τέσσερις χορευτέςεναλλάσσονται στους ρόλους των καλεσμένων, των παιχνιδιών, των ζαχαρωτών και άλλων φανταστικών πλασμάτων.


Τόσο οι χαρακτήρες όσο και η μουσική του Τσαϊκόφσκι ζωντανεύουν τον κόσμο του παραμυθιού, γρήγορα όμως η ειδυλλιακή αυτή σκηνή ανατρέπεται, και τη θέση της παίρνει ο εφιάλτης. Ενήλικη πια, η Κλάρα Στάλμπαουμ είναι μοναχική ταξιδιώτης ανάμεσα στον κόσμο του ονείρου και της πραγματικότητας, στο μεταίχμιο του οποίου θα ζήσει μοναδικές περιπέτειες.


Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 19 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου2011, στο Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top