Αλλού πάνε οι τουρίστες, αλλού είναι ο Πύργος!

Σε λάθος τόπο ψάχνουν οι τουρίστες το κάστρο του Δράκουλα

Αλλού πάνε οι τουρίστες, αλλού είναι ο Πύργος!

Άλλος έχει το όνομα, άλλος έχει τη χάρη. Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο πρόσωπο άλλα σε… έναν πύργο. Όχι βέβαια όποιον κι όποιον πύργο αλλά τον Πύργο του Κόμη Δράκουλα!


Όπως προκύπτει, οι τουρίστες πηγαίνουν σε λάθος τόπο για να ψάξουν το κάστρο του Κόμη Δράκουλα επιζητώντας προφανώς λίγο σασπένς και μικρές δόσεις τρόμου. Η πραγματική κατοικία του μεσαιωνικού πρίγκιπα Βλαντ Ντράκουλια, γνωστού ως Βλαντ Τέπες, δεν είναι το περίφημο κάστρο Μπραν (που φέρεται να ήταν προσωρινό ορμητήριό του για επιδρομές στην Τρανσυλβανία) αλλά το απομονωμένο κάστρο Ποϊενάρι σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή της Βλαχίας!


Το κάστρο Ποϊενάρι βρίσκεταισε μια βουνοκορφή με δύσκολη πρόσβαση αλλά και με απέραντη θέα σε βαθιά φαράγγια, και -σύμφωνα με το θρύλο- ο πρίγκιπας Βλαντ αιχμαλώτισε τους κατοίκους μιας γειτονικής εχθρικής πόλης και τους ανάγκασε να χτίσουν το κάστρο για λογαριασμό του.


Η λάμψη, όμως, του συγκεκριμένου κάστρου είναι μικρή καθώς έχει μόνο ιστορική σημασία και όχι και τουριστική όπως το καλοδιατηρημένο κάστρο Μπραν με τα δεκάδες αναμνηστικά και τον τουριστικό μηχανισμό αξιοποίησης που έχει στηθεί γύρω από αυτό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top