Νέες εκδόσεις που θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

24 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλία που πρέπει να  διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν βιβλία που δεν θα πρέπει να λείπουν από τις επιλογές σου. Ξένη και ελληνική, σύγχρονη και κλασική λογοτεχνία από προσεγμένες εκδόσεις που ξεχωρίζουν.

Τα «Κοτσύφια» της Χάρπερ Λι έγιναν graphic novel

Βραβευμένα βιβλία, ιστορικά ,καλή μεταφρασμένη πεζογραφία, βιβλία μυστηρίου για να διαλέξετε αυτά που θα πάρετε μαζί σας στις καλοκαιρινές διακοπές.

«Περί Γυναικών» της Susan Sontag

Η Σούζαν Σόνταγκ δεν υπήρξε μονάχα μια από τις πιο πρωτότυπες και επιδραστικές φωνές των αμερικανικών γραμμάτων, αλλά και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του εικοστού αιώνα. Στον ανά χείρας τόμο συγκεντρώνονται για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο διεισδυτικά της άρθρα και δοκίμια, κείμενα παθιασμένα και αιρετικά, για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα: την ομορφιά, τα γηρατειά, τη χειραφέτηση, τη σεξουαλικότητα, την αντίστασή της στην εξουσία της πατριαρχίας, και γενικότερα τη θέση της σε έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο και με ελάχιστες σταθερές. Kυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση της Δανάης Σιώζου.

20 βιβλία που διαβάζουμε τώρα


 
«Επανάσταση για τη Ζωή-Φιλοσοφία των νέων μορφών διαμαρτυρίας» της Eva non Redecker

Οι εποχές κρίσης πυροδοτούν αντίστοιχα κινήματα διαμαρτυρίας. Σήμερα κινήματα όπως τα Black Lives Matter, Fridays for Future και NiUnaMenos παλεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στον ρατσισμό, στην κλιματική καταστροφή και στη βία κατά των γυναικών. Όσο διαφορετικές κι αν φαίνονται μεταξύ τους, αυτές οι δυνάμεις αντίστασης έχουν έναν κοινό σκοπό: τη διάσωση της ζωής. Έτσι, ο αγώνας τους στρέφεται ενάντια στον καπιταλισμό, που καταστρέφει τα θεμέλια της ζωής μας, μετατρέποντας, στο όνομα του κέρδους και της ιδιοκτησίας, τη ζωντανή φύση σε νεκρή ύλη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

«Αμηχανία» του Richard Powers 

Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο αστροβιολόγος Θίοντορ Μπερν αφοσιώνεται στον εννιάχρονο γιό του Ρόμπιν που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και είναι επηρεασμένος από τις οικολογικές ανησυχίες της μητέρας του. Ο Μπερν, για να υποστηρίξει τον γιο του, καταφεύγει σε νέες πειραματικές μεθόδους οδηγώντας τη ζωή και των δυο τους σε ακραίες καταστάσεις. Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση του Γιώργου Κυριαζή.


 
«Ένα Θηρίο στον Παράδεισο» του Cecile Coulon

Η Μπλανς και ο Γκαμπριέλ, ορφανά αδέλφια, μεγαλώνουν στον «Παράδεισο», το αγρόκτημα της γιαγιάς τους, όπου επίσης ζει και εργάζεται ο έφηβος Λουί, ξεφεύγοντας έτσι από την σκληρότητα του πατέρα του. Τόπος ελευθερίας αλλά και φυλακή ο «Παράδεισος» έχει τους δικούς του κανόνες, οι κάτοικοι απαιτούν τον σεβασμό τους, τιμωρούν και αυτοτιμωρούνται για κάθε παραβίασή τους. Η εμπλοκή του Αλεξάντρ στη ζωή τους θα φέρει τα πάνω κάτω. Η αγάπη και η ζήλια θα υφάνουν έναν επικίνδυνο ιστό, που θα οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση της Τιτίκας Δημητρούλια. 

«Cloud Atlas» David Mitch

1850. Ο Άνταμ Γιούιν, ένας Αμερικανός συμβολαιογράφος, επιστρέφει από τα νησιά Τσάταμ στην Καλιφόρνια. Στο ταξίδι του τον προσεγγίζει ο γιατρός Δρ. Γκους που του κάνει μια θεραπεία για ένα σπάνιο είδος εγκεφαλικού παράσιτου… 
1931, Βέλγιο. Ο Ρόμπερτ Φρόμπισερ, ένας αποκληρωμένος αμφισεξουαλικός συνθέτης, κατορθώνει να χωθεί στο σπίτι ενός καταβεβλημένου μαέστρου, της σαγηνευτικής συζύγου του και της νεαρής κόρης τους. 

Δεκαετία του ’70, Δυτική Ακτή. Η δημοσιογράφος Λουίζα Ρέι ανακαλύπτει έναν ιστό απληστίας και φόνου που απειλεί την ίδια της τη ζωή. 
Και προχωράμε σε μια άδοξη Αγγλία του παρόντος· σε μια κορεάτικη υπερδύναμη του κοντινού μέλλοντος όπου ο νεοκαπιταλισμός είναι εκτός ελέγχου· και, τελικά, σε μια μετα-αποκαλυπτική Χαβάη στις ύστατες μέρες της Ιστορίας. 

Η ιστορία όμως δεν σταματάει ούτε εδώ. Η αφήγηση γυρίζει σαν μπούμερανγκ στους αιώνες και τους τόπους, ακολουθώντας τη διαδρομή αντίστροφα, προς την αρχή. Ο συγγραφέας αποκαλύπτει πώς συνδέονται οι χαρακτήρες του και πώς διαπλέκονται οι μοίρες τους. Αλλά και πώς οι ψυχές διαβαίνουνε τους ουρανούς του χρόνου, όπως τα νέφη διαβαίνουνε τους ουρανούς του κόσμου. Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Μαρίας Ξυλούρη.

«Προσωπικό ημερολόγιο» του Jοseph Conrad 

Αν και στην πλειονότητα των έργων του ο Joseph Conrad μπορεί να χαρακτηριστεί ως γρίφος, στο Προσωπικό Ημερολόγιο αποπειράται ν’ αποκαλύψει τον άνθρωπο «πίσω από το πέπλο». Πρόκειται για μια εκ βαθέων εξομολόγηση του μεγάλου συγγραφέα, η οποία μοιάζει αυθόρμητη και φαινομενικά απροσχεδίαστη· ωστόσο, όπως διαπιστώνει κανείς στην πορεία, ο Conrad δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη. Στο βιβλίο γίνεται λόγος για τα δύο κομβικά σημεία της ζωής του, τη θάλασσα και τη συγγραφή, και αναφέρονται διάφορα παρένθετα επεισόδια από την ιστορία της οικογένειας του συγγραφέα· τα περιστατικά αυτά –ήδη απολαυστικά από μόνα τους– αφενός κατευθύνουν την αφήγηση προς τους δύο πολύ συγκεκριμένους σταθμούς της ζωής του, και αφετέρου φωτίζουν τις αιτίες που συνέβαλαν στη γένεση ενός σπουδαίου λογοτέχνη. Έτσι, ο αναγνώστης δεν καλείται απλώς να παρακολουθήσει τη διαδοχή των γεγονότων μιας περασμένης και μακρινής εποχής, αλλά έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να κατανοήσει τόσο το παρελθόν όσο και τον ίδιο το συγγραφέα που το αναπλάθει. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Printa Ροές.


 
«Μια ιστορία με κοκαΐνη» του Μ. Αγκέεφ

Σκληρός, ιταμός και αδίστακτος, ο νεαρός Μασλένικωφ ζει αυστηρά περιχαρακωμένος στον εαυτό του και το μόνο που τον νοιάζει είναι η ικανοποίηση των αισθήσεών του.  

Κυνηγός των σαρκικών απολαύσεων, περιφρονεί τη μητέρα του –την οποία απομυζά ασύστολα–, μολύνει με αφροδίσιο μια κοπέλα και μπλέκει –από παρόρμηση της στιγμής– στο ερωτικό του παιχνίδι μια παντρεμένη γυναίκα.  
Πολύ σύντομα, όμως, βρίσκεται ολομόναχος, αφού η γυναίκα ξαναγυρίζει στον άντρα της κι η μητέρα του διαλέγει την αυτοκτονία. Βυθίζεται, τότε, με αληθινή μανία αυτοκαταστροφής στο πέλαγος της κοκαΐνης. Μα τα οράματα του ναρκωτικού είναι άραγε το τέλος του ή η τελείωσή του; Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να μάθει το παραμικρό για το συγγραφέα του βιβλίου τούτου. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη… Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Printa Roes.

 «Colombian Psycho» του Santiago Gamboa 

Μετά τη συγκλονιστική ανακάλυψη ανθρώπινων οστών σ’ ένα από τα πιο πλούσια και καλύτερα φυλασσόμενα προάστια της Μπογκοτά, ο εισαγγελέας ειδικών ερευνών Έντιλσον Χουτσινιαμούι αναλαμβάνει να εξακριβώσει σε ποιον ανήκουν με τη βοήθεια του αστυνόμου Λαϊσέκα και της υπόλοιπης ομάδας του.  Η Χουλιέτα Λεζάμα, η δημοσιογράφος φίλη του, συμμετέχει στην έρευνα, που αρχίζει να φέρνει στο φως μια μακρά αλυσίδα εγκληματικών θηριωδιών. Τα βήματά τους τους οδηγούν, μεταξύ άλλων, και στον συγγραφέα Σαντιάγο Γκαμπόα, καθώς το έργο του αποδεικνύεται ότι κρύβει μια θεμελιώδη ένδειξη για την κατανόηση του μυστηρίου.  Ο Χουτσινιαμούι με το αλάθητο ένστικτο και η θαρραλέα Λεζάμα επιστρέφουν σε μια συνταρακτική ιστορία γεμάτη αξέχαστους χαρακτήρες, ανάμεσα στους οποίους ένας καθηγητής με ιδιαίτερη ερωτική ζωή κι ένας αινιγματικός Αργεντινός. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 Μαύρη άμμος της Cristina Cassar Scalia

Η Αίτνα βρυχάται στη Σικελία… 
 Την ώρα που η Κατάνια θάβεται κάτω από μια βροχή στάχτης, το σώμα μιας γυναίκας που έχει μουμιοποιηθεί από τον χρόνο βρίσκεται στην εγκαταλειμμένη πτέρυγα μιας επιβλητικής βίλας στις πλαγιές του ηφαιστείου. Η βίλα είναι σχεδόν ακατοίκητη από το 1959, μόνο ο Άλφιο Μπουράνο, ανιψιός του παλιού ιδιοκτήτη, μένει περιστασιακά σε κάποια δωμάτια.  Η αστυνομική υποδιευθύντρια Τζοβάνα Γκουαράζι, Βανίνα όπως τη φωνάζουν συνήθως, που σκοπεύει να περάσει το βράδυ της ήσυχα βλέποντας παλιές ασπρόμαυρες ταινίες, καλείται εσπευσμένα στον τόπο του μακάβριου ευρήματος.  Η Βανίνα θα χρειαστεί τη βοήθεια του συνταξιούχου αστυνόμου Μπιάτζο Πατανέ. Οι αναμνήσεις του ηλικιωμένου άντρα θα την οδηγήσουν στο μέρος όπου άρχισαν όλα: έναν διάσημο οίκο ανοχής της δεκαετίας του 1950, τον περίφημο Οίκο Βαλεντίνο. Αλλά η Βανίνα σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει να κάνει με μια ιστορία θαμμένη στο παρελθόν. Τα ματωμένα ίχνη που ακολουθεί οδηγούν σε έναν δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος σήμερα… Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

«Έγκλημα και τιμωρία » του Φιοντόρ Ντοστογέφσκι

Ο Ρασκόλνικοφ είναι φοιτητής της νομικής που ζει φτωχικά στην Αγία Πετρούπολη και διαπράττει ένα φρικτό διπλό φονικό με κίνητρο να αποσπάσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, μετά τη δολοφονία, υποφέρει από τύψεις, ενώ η υγεία του αρχίζει να κλονίζεται και από το αίσθημα της παράνοιας που τον κατατρύχει. Η ζωή του μετατρέπεται σε πραγματική κόλαση όταν καταδιώκεται από τον δαιμόνιο ανακριτή Πορφύρι Πετρόβιτς, ο οποίος ξέρει από την αρχή πως είναι ο ένοχος και τον ωθεί στο να κάνει τρομερά λάθη. Μέσα σε αυτή τη σκοτεινιά της ζωής του, ο Ρασκόλνικοφ δημιουργεί σχέση με τη νεαρή πόρνη, Σόνια, η οποία ενσαρκώνει την παρηγοριά και την ελπίδα, ενώ παράλληλα ο συμφοιτητής του Ραζουμίχιν ανησυχεί για την υγεία του και του συμπαραστέκεται. Όταν οι υποψίες ενισχύονται και ο κλοιός σφίγγει απειλητικά για τον Ρασκόλνικοφ, θα έρθει η μέρα που θα πάρει μια γενναία απόφαση…  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Τα χρόνια της αθωότητας » της Edith Wharton

Ο Νιούλαντ Άρτσερ, ένας νεαρός φέρελπις δικηγόρος της υψηλής κοινωνίας, ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον αρραβώνα του με την όμορφη και αθώα Μέι Γουέλαντ, όταν εμφανίζεται η ξαδέλφη της Μέι, κόμισσα Έλεν Ολένσκα, μια γοητευτική γυναίκα που επιστρέφει στην πατρίδα της μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει και να χωρίσει με τον Ευρωπαίο σύζυγό της. Η ομορφιά της, η αντισυμβατική προσωπικότητά της και ο ευρωπαϊκός της αέρας παρασύρουν τον Νιούλαντ Άρτσερ σε έναν παθιασμένο έρωτα κόντρα στους κανόνες και τους ηθικούς φραγμούς της συντηρητικής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Όμως, η ευτυχία του υπονομεύει το μέλλον της Μέι και την κοινωνική του θέση. Κι ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα στο καθήκον και στην αληθινή αγάπη… Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«H Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη 

Τον Φεβρουάριο του 1866 κυκλοφορεί για πρώτη φορά το μυθιστόρημα Η Πάπισσα Ιωάννα που αποτελεί κορυφαίο έργο της πεζογραφίας. Οφείλει την τεράστια απήχησή του στην ίδια την υπόθεση, καθώς και στην αναταραχή που ακολούθησε από την πρώτη κιόλας έκδοση. Η μεσαιωνική ιστορία για τον θηλυκό Πάπα που γέννησε στη μέση του δρόμου προκάλεσε πράγματι σκάνδαλο θρησκευτικό, που οδήγησε στον αφορισμό του συγγραφέα, αλλά και κοινωνικό που είχε όμως ως αποτέλεσμα να εξάψει τη φαντασία του αναγνωστικού κοινού και να κάνει το κείμενο εμπορική επιτυχία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. 

«Σώμα ερωτικό- Η ιστορία μιας μεταφράστριας» της Εύας Μ. Μαθιουδάκη

Η ιστορία μιας μεταφράστριας στα όρια πραγματικού και μυθοπλασίας. Ένα ελάχιστα φωτισμένο πρόσωπο των ελληνικών γραμμάτων, η Στέλλα Κ., μια καλοαναθρεμμένη κόρη, μια τολμηρή γυναίκα που διεκδικεί την αγάπη και σε αντίξοους καιρούς καταφέρνει ν’ αποκτήσει ξεχωριστή υπόσταση. Ένα πνεύμα ελεύθερο και αλέγκρο με πάθος για τη ζωή, με πάθος για τις λέξεις, το σκοτεινό πηγάδι τους, την ξαστεριά τους.  Από τα Χανιά των αρχών του 20ού αιώνα στο Παρίσι τoυ Μεσοπολέμου και από εκεί στην κατοχική και μεταπολεμική Ελλάδα. Μια νουβέλα που ξεπερνά τα όρια του προσωπικού αναπλάθοντας τη μοίρα των πολλών και χαρτογραφώντας την ιστορία της πνευματικής περιπέτειας που είναι κοινή, πανανθρώπινη, μια ζεστή φωτιά για όλους.  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. 

«Βαθύ το σκοτάδι» της Ελένης Πριοβόλου

Το φως του Διαφωτισμού βρίσκει την Ελλάδα μέσα στο σκοτάδι της οθωμανικής σκλαβιάς. Τα χρόνια αυτά, στην Ακαρνανία, γεννιέται και ανδρώνεται ο Χριστόδουλος Παμπλέκης. Ορφανός από μάνα και σημαδεμένος από την ευλογιά, βρίσκει διέξοδο στα γράμματα, στο ναρθηκοσχολείο ενός μοναστηριού.

Ο πατέρας, επικηρυγμένος κλεφταρματολός, ύστερα από σύγκρουση με τουρκικό σώμα, αναγκάζεται να τον πάρει μαζί του και να φύγουν μακριά από τον τόπο τους, σε μια περιπλάνηση στα βουνά. Εκεί πέφτουν σε παγίδα και συλλαμβάνονται. Το παιδί γίνεται μάρτυρας της θανάτωσης του πατέρα του, ενώ το ίδιο σέρνεται στο σκλαβοπάζαρο. Η τύχη το ρίχνει στα χέρια ενός γραικού άρχοντα και η ζωή του αλλάζει για πάντα. Ένα μυθιστόρημα για την αναζήτηση της ατομικής ελευθερίας και συνάμα μια ανθρώπινη τραγωδία, την εποχή που ο Ρωμιός αγκομαχούσε υπό το βάρος του οθωμανικού ζυγού, ενώ στην Ευρώπη ο κόσμος είχε αρχίσει να μεταμορφώνεται. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

«Αυτοί που μένουν» της Μαρία Νάσιου 

Η Νίκη έχασε τη μαμά της στις αρχές του χρόνου· ωστόσο είναι αποφασισμένη να αναστήσει μέσα της την ελπίδα ανακαινίζοντας ριζικά έναν ορεινό ξενώνα που της άφησε εκείνη σε ένα πολυτελές θέρετρο διακοπών. Η Νίκη καταφέρνει να γκρεμίσει και να χτίσει τον μικρό οικισμό από την αρχή, να τον ανοίξει το ίδιο καλοκαίρι, να κάνει τη δουλειά της μαμάς της, χωρίς τη μαμά της. Είναι ο τρόπος της να ξεπεράσει τον χαμό της. Η Ελισάβετ είναι αστυνομικός, αλλά, όταν λαμβάνει ένα παράξενο γράμμα που την προσκαλεί σε ένα θέρετρο διακοπών, η περιέργειά της χτυπάει κόκκινο και αποφασίζει να πάει και να μάθει ποιος την κάλεσε και γιατί. Εκεί θα βρει διάφορους πλούσιους και διάσημους να απολαμβάνουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού τους.   

Όλοι, ωστόσο, κρατούν καλά κρυμμένα κάποια μυστικά... Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων» του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Το Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων μεταφέρει τον αναγνώστη στον απέραντο κόσμο των αρχαίων ελληνικών μύθων και  συστήνει τα διάσημα ή και λιγότερο διάσημα πλάσματα που φαντάστηκε ο ανθρώπινος νους. Πώς; Ταξιδεύοντας στα λημέρια τους, θαυμάζοντας τη μορφή, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους, αποκαλύπτοντας τα καλά κρυμμένα μυστικά τους και ακολουθώντας τους θεούς ή τους ήρωες που βρέθηκαν στον δρόμο τους για να τα σταματήσουν. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Roof Garden-Ένα εγχειρίδιο αυτογνωσίας - αυτοβελτίωσης» της Μαρίας Παναγή 

Μέσα από μικρές, καθημερινές ιστορίες (δοσμένες άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σοβαρότερο τρόπο) η συγγραφέας μάς δείχνει πώς με μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων μπορούμε να αντλήσουμε ευτυχία, ηρεμία, αγάπη, όντας ευγνώμονες για όλα αυτά. Μας προτρέπει να ζούμε τη ζωή μας και όχι να είμαστε απλοί παρατηρητές της. Επίσης, μας βοηθάει να ανακαλύψουμε ποιος είναι τελικά ο «λυτρωτής» της ζωής μας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος. 

«Ιερεμίας Υποδεκανέας » του Τρύφωνα Ζαχαριάδη 

Ο συγγραφέας Ιερεμίας Ερμογένης (υιοθετημένος) εντοπίζει στο διαδίκτυο μια ανάρτηση από στρατιωτικά αρχεία ενός συνονόματου και συνεπώνυμου 19χρονου υποδεκανέα, ο οποίος φονεύθηκε το ’49 στην τελευταία μάχη του Εμφύλιου. Η σπανιότητα των στοιχείων της ταυτότητας και των δύο του προκαλεί περιέργεια. Αναζητά υλικό από τη ζωή του άγνωστου νεαρού. Η ιδέα ενός νέου μυθιστορήματος έχει γεννηθεί! Μετά τη συγγραφή και την κυκλοφορία της έκδοσής του, απρόσμενα γεγονότα ανατρέπουν την καθημερινότητα του συγγραφέα και το πραγματικό τέλος του βιβλίου του. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

«Σπαράγματα της Γλυκείας Χώρας» του Μιχάλη Πέτρου

Το βιβλίο αναπτύσσει μια κλινική και μια θεωρία του πένθους, με αφετηρία μία ιδιαίτερη απώλεια: εκείνη των Ελληνοκύπριων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974. Η συγκρότηση της υπόθεσής τους σε ένα αδύνατο πένθος για τους συγγενείς τους εδράζεται σε ένα κοινωνικό βάθρο και σε μια πολιτική επιλογή, που καθιστούν την συλλογική προσπάθεια διεργασίας της απώλειας, η οποία υπερβαίνει εκείνη των αγνοουμένων, αδύνατη. Αφορά στην επιβίωση και το μέλλον της χώρας. Ωστόσο, το βιβλίο δεν περιορίζεται στη μελέτη της κοινωνικά και πολιτικά περιπεπλεγμένης αυτής απώλειας. Πρόκειται για μια ευρύτερη ψυχαναλυτική και ανθρωπολογική προσέγγιση που επιχειρεί να συμβάλει στην ανάδειξη ανεπίγνωστων κοινωνικών και ασυνείδητων ψυχικών διεργασιών που μετέχουν της ιστορικής αιτιότητας και της πολιτισμικής εξέλιξης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

«Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα » του Robin Sharma

Στον Πλούτο που δεν αγοράζεται με χρήμα παρουσιάζεται μια εντελώς νέα φιλοσοφία που θα αλλάξει τη ζωή σας και μια μεθοδολογία για να απολαμβάνετε μια πραγματικά πλούσια ζωή, με προσωπική δύναμη, ασυνήθιστη αυθεντικότητα, εξαιρετικά ικανοποιητική εργασία και έναν όμορφο τρόπο ζωής που θα σας κάνει να νιώσετε πως σας έχει χαμογελάσει η τύχη. Βασισμένο στο μαθησιακό μοντέλο των 8 Μορφών Πλούτου, το οποίο ο Robin Sharma –θρυλικός ειδικός στην προσωπική ανάπτυξη και διάσημος μέντορας δισεκατομμυριούχων, κορυφαίων αθλητών και αρχηγών κρατών– έχει διδάξει στους πελάτες του με μεταμορφωτικά αποτελέσματα, το αριστούργημα αυτό είναι βέβαιο ότι θα γίνει ο καθημερινός οδηγός σας για να απολαμβάνετε μια ονειρεμένη ζωή. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

«Στην κορυφή της ευτυχίας»  του Ferran Cases

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας που θέλουμε να τα παρατήσουμε. Νιώθουμε γεμάτοι άγχος, αποπροσανατολισμένοι, χωρίς κίνητρο και ελπίδα. Οι φρενήρεις ρυθμοί κατακλύζουν τη ζωή μας. Ο Μιγκέλ έχει μια ανάλογη καθημερινότητα, όταν αποδέχεται την πρόσκληση του παλιού του φίλου και ξεκινά ένα ταξίδι ζωής στην Ελλάδα, στο βουνό των Ολύμπιων θεών. Μαζί με τους συνταξιδιώτες του θα ανακαλύψουν τη μαγεία της φυσικής ομορφιάς, θα διδαχθούν από τις ιστορίες του Δία και των Ολύμπιων θεών στην κοιτίδα του πολιτισμού και θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. 

«Εφηβεία, μια αλλόκοτη περίοδος» των  Vanessa Kroll Bennett και Cara Natterson

Tα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα στην εφηβεία έχουν αλλάξει. Ξεκινάει κατά μέσο όρο δύο χρόνια νωρίτερα και διαρκεί μέχρι το τέλος του λυκείου… και για κάποιους περισσότερο. Οι νέες γενιές αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα που οι γονείς δεν είχαν ζήσει στη δική τους νιότη, τα οποία όμως οφείλουν να κατανοήσουν: από την απόλυτη επιβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις διατροφικές διαταραχές. Οι συζητήσεις για όλα αυτά είναι σαν την εφηβεία: Αλλόκοτες! Είναι, όμως, σημαντικές για την υγεία, την ευτυχία και την ασφάλεια των σημερινών εφήβων. Οι σαστισμένοι γονείς χρειάζονται αξιόπιστες πληροφορίες για τη σύγχρονη εφηβεία. Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«10 Νέες εντολές » της Μαρίας Σκαρλάτου και Σταυρούλας Μπότη

Το βιβλίο «10 Νέες εντολές» είναι εμπνευσμένο από και για τους νέους της εποχής μας! Μέσα από 10 σύντομα θεατρικά κείμενα αναδύονται ιστορίες που έχουν εξομολογηθεί έφηβοι μαθητές και περιγράφουν σκηνές που βιώνουν στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινωνία γενικότερα. Σκηνές που τους δυσαρεστούν τους προβληματίζουν, τους καταπιέζουν και τους ωθούν να μιλήσουν και να απευθύνουν τις δικές τους 10 νέες εντολές προς τους μεγάλους. Μόνο που οι δικές τους εντολές, δεν έχουν τη μορφή απαγόρευσης ή προσταγής, αλλά διεκδίκησης, ενθάρρυνσης, προτροπής, λύτρωσης. Κάθε κείμενο αποτελεί, έναυσμα για να μπορέσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, γονείς και παιδιά να συζητήσουν, να επικοινωνήσουν και να αφουγκραστούν αμφότεροι τα προβλήματα, τις ανάγκες και τα θέλω τους. Ταυτόχρονα, είναι ένα πολυδύναμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, αλλά και ένα καλλιτεχνικό πλαίσιο ώστε μικροί και μεγάλοι να εμπλακούν δημιουργικά σε πολλαπλές δραστηριότητες, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αι. και την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις.


 
«Η μικρή Ζαχαρένια και ο κύριος Λαχανάκης » της Μαργαρίτας Τζιόλα

Το παραμύθι που κρατάτε στα χέρια σας ήταν ιδέα που είχε κατά τη διάρκεια μαθήματος αγωγής υγείας που δίδαξε όταν έκανε την πρακτική της άσκηση σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας. Η μικρή Ζαχαρένια και ο κύριος Λαχανάκης είναι αποτέλεσμα της αγάπης της για τα παιδιά και της ευαισθητοποίησής της στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας το οποίο είναι ένα αρνητικό παγκόσμιο φαινόμενο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Black Rows.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top