Νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά

Θα ανεγερθεί στο πρώην στρατόπεδο Χατζηδάκη

Νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά

Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να μπει στην τελική ευθεία η ανέγερση νέου αρχαιολογικού μουσείου στα Χανιά, με συνολικό προϋπολογισμό 18 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013».

Το νέο μουσείο θα κατασκευαστεί στο πρώην στρατόπεδο Χατζηδάκη, στην Χαλέπα, σύμφωνα με αρχιτεκτονική μελέτη του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη, που αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό πριν από πέντε χρόνια.

Η συνολική επιφάνεια των χώρων είναι 6.500 τ.μ., από τα οποία τα 1.800 καταλαμβάνουν οι αίθουσες εκθέσεων, 140 τ.μ. ο εκθεσιακός μεσώροφος, ενώ θα υπάρχει αμφιθέατρο 140 θέσεων.

Στο αίθριο του μουσείου θα χωροθετούνται και αναπτύσσονται οι αίθουσες εκθέσεων και ο χώρος εισόδου, εξασφαλίζοντας μουσειακές διαδρομές. Το ύψος τους θα κυμαίνεται από 6 έως 8 μέτρα. Παράλληλα, εκεί θα στεγαστούν τα γραφεία της διοίκησης, τα εργαστήρια, οι αποθήκες, το αναψυκτήριο και το πωλητήριο.

Σήμερα, το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, στην οδό Χάληδων και στεγάζει την αρχαιολογική συλλογή του νομού που σκιαγραφούν την ιστορία της δυτικής Κρήτης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top