Στην Ελλάδα οι σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις

Σύμφωνα με το Archaeology

Στην Ελλάδα οι  σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις

Στις πρώτες 10 θέσεις της λίστας με τις χώρες στις οποίες φέτος σημειώθηκαν οι σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις βρίσκεται η Ελλάδα.


Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Archaeology, η ανακάλυψη των παλαιολιθικών εργαλείων στον Πλακιά Ρεθύμνου χάρισε τη διάκριση αυτή στη χώρα μας. Πρόκ��ιται για παλαιολιθικά εργαλεία που μετρούν 130.000-700.000 χρόνια ζωής και αποδεικνύουν ότι οι κατασκευαστές τους έφτασαν στην Κρήτη μέσω θαλάσσης, μιας και το νησί δεν έχει πρόσβαση από στεριά εδώ και 5 εκατομμύρια χρόνια.


Βάσει αυτής της ανακάλυψης, η ιστορία της ναυσιπλοΐας πηγαίνει πίσω κατά 100.000 χρόνια και σε περίπτωση που επαληθευτεί, θα σηματοδοτήσει την αρχαιότερη θαλάσσια μετακίνηση που έχει καταγραφεί ποτέ.


Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή αρχαιολογίας Κέρτις Ράνσελ ο οποίος συμμετείχε σε έρευνα πεδίου στην Πλάκα το 2008 και το 2009, «κάθε υπόθεση που έχουμε κάνει σχετικά με τους πρώτους ανθρώπους, τις μεταναστεύσεις, τη νοημοσύνη και τις ικανότητές τους είναι υπό αμφισβήτηση», καταλήγοντας ότι «οι αρχαιολόγοι, που αναζητούν ίχνη πρώιμων ανθρώπινων μεταναστεύσεων, πολύ πιθανόν να ψάχνουν σε λάθος μέρη».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top