Νέες εκδόσεις που θα διαβάσουν τα παιδιά αυτό το Πάσχα

9 βιβλία που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες

Tα Βιβλία που θα διαβάσουν τα παιδιά αυτό το Πάσχα

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα  παρουσιάζουν νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων με ποικιλία θεμάτων και υπέροχη εικονογράφηση. Βιβλία για τους μεγάλους μουσουργούς, παραμύθια που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και εξηγούν στα παιδιά μέσα από εξαιρετικά κείμενα και εικόνες  πόσο σημαντική είναι η μουσική , η αγάπη, η δημιουργία αλλά και πώς η απώλεια, και οι ασθένειες είναι μέσα στον κύκλο της ζωής.

20 βιβλία που διαβάζουμε τώρα

«Ψάχνοντας τον Μπετόβεν» της Γιούλας Μιχαήλ

Οι εκδόσεις Διάπλαση παρουσιάζουν στη σειρά «Οι Μεγάλοι Μουσουργοί» το έργο του Μπετόβεν Für Elise (Για την Ελίζα). Σ’ αυτή την πρωτότυπη βιογραφία η Ελίζα, ολοζώντανη, ψάχνει να μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή του δημιουργού της. Η αναζήτησή της την οδηγεί σε μια παλιά αίθουσα για πρόβες με παρατημένα τα όργανα της εποχής. Τα ξυπνάει και αυτά, πιο πρόθυμα από ποτέ, διηγούνται τις εμπειρίες τους με τον Μπετόβεν. Η Ελίζα θα ζήσει συγκλονιστικές στιγμές με τις ιστορίες που θα της πουν το βιολοντσέλο, το πιάνο, το βιολί… Τι θα έλεγες να τις ζήσεις κι εσύ μαζί της;  Οι μικροί αναγνώστες  μπορούν ν' ακούσουν την αφήγηση και τη μουσική επένδυση της ιστορίας.

«Μαγειρεύοντας με τον Ροσίνι» της Γιούλας Μιχαήλ

Με πρωτότυπο τρόπο οι μικροί αναγνώστες θα γνωρίσουν τον διάσημο συνθέτη Ροσίνι. Η ιδέα πρωτότυπη. Χώνεσαι  στο κελάρι ενός ακριβού εστιατόριου και παρέα με τα παλιά κατσαρολικά μαθαίνεις την ιστορία της ζωής του Ιταλού συνθέτη Τζοακίνο Ροσίνι. Ο συνθέτης της όπερας ήταν και εξαιρετικός μάγειρας. Το μαγείρεμα και το καλό φαγητό τον ενέπνεαν να γράφει τα διάσημα έργα του. Τα παλιά του κατσαρολικά θα σου πουν τα πάντα. Κι αν πεινάσεις, θα σου μαγειρέψουν και κάτι να φας! Οι μικροί αναγνώστες  μπορούν ν' ακούσουν την αφήγηση και τη μουσική επένδυση της ιστορίας.

«Η συναρπαστική ημέρα της Ζαφειρούλας και του Κατσαρούλη» της Καρολίν Νταλ’ Αβά

Δυο πολύ καλοί φίλοι, η ποντικίνα Ζαφειρούλα και ο σκύλος Κατσαρούλης, ξεκινούν να πάνε μια βόλτα για να φάνε γλυκό, αλλά καταλήγουν να κάνουν ένα ταξίδι σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους, όπου βλέπουν ένα σωρό διαφορετικά πλάσματα και πράγματα! Ψάξτε να βρείτε τη μικρή Ζαφειρούλα, που όλο χάνεται, αλλά και όλα τα περίεργα που συναντούν στον δρόμο τους οι δύο ήρωες.

«Αναζητώντας το φωτεινό μονοπάτι» της Γιωργίας Τσιάκου

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιωργία Τσιάκου παρουσιάζει μια όμορφη «φωτεινή» ιστορία γι' αυτά που πραγματικά είναι σημαντικά στη ζωή των παιδιών, με πρωταγωνιστές τρεις  κάστορες. Οι μικροί πρωταγωνιστές έρχονται κοντά στη φύση και εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν και να τα ελέγχουν. Ο τίτλος του βιβλίου συμβολίζει την ανάπτυξη της πνευματικότητας που έχει σχέση με τις αρετές. Την πορεία προς το φως ..το καλό, το καθαρό, το απλό και το όμορφο. Εκεί όπου μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τη χαρά, την ευτυχία και το γέμισμα της ψυχής.

Έλα κι εσύ
παρέα με τον Ύα
σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι
αναζήτησης στο μονοπάτι
των τεσσάρων εποχών στη φύση.
Ανακάλυψε μαζί του τι είναι εκείνο
που έχει πραγματική αξία
για να νιώθεις χαρούμενος
και ευτυχισμένος!

Ένα ευχάριστο αλλά ταυτόχρονα
διδακτικό ανάγνωσμα.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

«Η αραχτή πατάτα» του Τζόρι Τζον

Η συγκεκριμένη πατάτα δεν έχει όρεξη να κάνει ούτε βήμα. Τα έχει όλα όσο πιο κοντά της γίνεται για να μη χρειαστεί ποτέ να σηκωθεί από το βαθουλωμένο μαξιλάρι του καναπέ. Μήπως όμως δεν είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος να περνάει τη ζωή της; Λέτε το φως του ήλιου και ο καθαρός αέρας να είναι καλύτερα απ’ αυτά που βλέπει στην τηλεόραση;

Ένα από τα μεγαλύτερα παιδαγωγικά διλήμματα σήμερα αφορά στον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες και στον τρόπο που πρέπει να το διαχειρίζονται αυτό οι γονείς.
Ίσως όμως η λύση να είναι μια διακοπή ρεύματος. Κάτι που θα βγάλει τη μικρή αραχτή πατάτα από τον καναπέ της και θα την ωθήσει να ζήσει την πραγματική ζωή.

Δεν χρειάζεται να βρισκόμαστε στα άκρα: είτε οθόνες μόνο, είτε έξω μόνο. Υπάρχει πάντα και η μέση λύση. Η ισορροπία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Best Seller New York Times

«Το κουλ φασόλι» του Τζόρι Τζον

Το σχολείο είναι γεμάτο κουλ φασόλια, αλλά ο ήρωάς μας δεν είναι ένα από αυτά. Κάποτε τους έκανε παρέα, αλλά μετά τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα όλα τού πάνε στραβά και δεν νιώθει καθόλου κουλ. Κάποια μέρα όμως του συμβαίνει κάτι εκπληκτικό. Κάτι που θα τον κάνει να καταλάβει ότι η ευγένεια και η καλοσύνη σε κάνουν πιο κουλ απ’ ό,τι η εμφάνιση.

Αν η πρώτη ομάδα κοινωνικοποίησης του παιδιού είναι η οικογένεια, η δεύτερη είναι το σχολείο. Και από την ηλικία των έξι-επτά περίπου και μετά, το σχολείο, οι συμμαθητές, το κοινωνικό στάτους μέσα και έξω από την τάξη αποκτούν τεράστια σημασία για τα παιδιά. Κυρίως γιατί μαθαίνουν μέσα εκεί τον τρόπο με τον οποίο θα στέκονται στις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες στο μέλλον, χτίζουν ή τους γκρεμίζουν την αυτοπεποίθησή τους, την αυτοεκτίμησή τους, την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη.

Έτσι και το φασόλι μας: θέλει να ανήκει στην ομάδα των κουλ φασολιών. Αλλά τι είναι κουλ; Είναι η εμφάνιση; Τα ταλέντα; Οι αθλητικές δεξιότητες; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Η συνταγή της γιαγιάς» της Αφρούλας Μπερέα

Η συνταγή της γιαγιάς είναι μια τρυφερή και νοσταλγική ιστορία για όλες τις ηλικίες. Μέσα από μια υπέροχη εικονογράφηση μας παρουσιάζει αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια, τα χρόνια της αθωότητα. Μέσα από το παραμύθι αυτό η συγγραφέας βοηθά τα παιδιά να διαχειριστούν τον χαμό αγαπημένων προσώπων. Μέσα από το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες θα μπορούν να καταλάβουν πώς είναι να διαχειρίζεσαι την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευγνώμων σε ανθρώπους που σε αγάπησαν πραγματικά. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έναστρον.

«Φτάνει που θυμάμαι εγώ» της Ειρήνης- Γεωργίας Γαλάνη

Το παραμύθι της Ειρήνης- Γεωργίας Γαλάνη είναι μια συγκινητική ιστορία για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα: τη νόσο Αλτσχάιμερ στα άτομα τρίτης ηλικίας. Με το συγκεκριμένο βιβλίο αναπτύσσεται η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.
«Ο παππούς μου καμιά φορά μπερδεύει το όνομά μου με της μαμάς μου και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό… Ο μπαμπάς δεν τον αφήνει πλέον να οδηγήσει και όταν μαγειρεύουμε ξεχνάει εάν έβαλε σκόρδο ή κρεμμύδι. Τι παράξενο! Παππού μου, μην ανησυχείς για τίποτε, θα είμαι εγώ εδώ να σου θυμίζω τα πάντα!» Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έναστρον.

Μια παράξενη κυρία που τη λένε Δυσλεξία της Μάρως Θεοδωράκη

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο από τη Μάρω Θεοδωράκη για τη Δυσλεξία. Μέσα από την ιστορία οι αναγνώστες  που βοηθά στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών, προβάλλοντας υγιή εκπαιδευτικά πρότυπα.
«Μια μέρα έρχεται στην τάξη μου μια παράξενη κυρία που τη λένε Δυσλεξία. Τα γράμματα άρχισαν να χάνονται και οι λέξεις να κάνουν κωλοτούμπες. Ένας άνθρωπος ήξερε μόνο πώς να με βοηθήσει και αυτός ήταν η κυρία SOS! Το σχέδιό της είναι εκπληκτικό και, πιστέψτε με, η κυρία Δυσλεξία δεν πιάνει μία μπροστά της! Ποιο είναι αυτό, το τόσο εκπληκτικό; Θα το μάθετε ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο!» Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έναστρον.

Peppa Pig: Η Πέππα Λαγουδάκι του Πάσχα

Συγγραφέας: Holowaty Lauren

Οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν μια  πασχαλινή ιστορία με πρωταγωνίστρια την Πέππα. 

Πρόκειται για ένα φανταστικό κυνήγι πασχαλινών αυγών. Οι φίλοι της θα ξετρελαθούν με αυτό το κυνήγι-έκπληξη
και με τον Τζορτζ το κοτοπουλάκι…μα ακόμα περισσότερο με ένα απρόσμενο και πολύ ξεχωριστό Πασχαλινό Λαγουδάκι!

Μία γιορτινή ιστορία με παιχνιδοσελίδες στο τέλος του βιβλίου!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορουν το  «Πάσχα με την Πέπα» και «Πάμε σχολείο;»

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top