30 χρόνια από τον θάνατο του Λένον

Σαν σήμερα έφυγε ο άνθρωπος που άλλαξε τη μουσική

30 χρόνια από τον θάνατο του Λένον

Ηταν μια μέρα σαν και τη σημερινή, πριν από τριάντα ακριβώς χρόνια. 8 Δεκέμβρη του 1980. Στη γωνία της 72ης Οδού και της Σέντραλ Παρκ Γουέστ στο Μανχάταν, όπου έμενε, ο Τζον Λένον έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του θαυμαστή και δολοφόνου του. Πέρασαν χρόνια, συμπληρώθηκαν τρεις δεκαετίες, ωστόσο το πρώην «σκαθάρι» εξακολουθεί να ζει μέσα από τα τραγούδια του.

Την εποχή εκείνη ο Τζον Λένον ακούγονταν σε όλα τα ραδιόφωνα. Είχε στα σκαριά την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ, ενώ ήδη προβάλλονταν το «Just Like Starting Over» που είχε ήδη κυκλοφορήσει σαν σινγκλ. Απόγευμα, ο 25χρονος Μαρκ Τσάπµαν πλησιάζει το είδωλό του για ένα αυτόγραφο πάνω στο δίσκο που μόλις είχε αγοράσει και κρατούσε στα χέρια του. Θα το λάβει και μάλιστα φωτογράφος θα καταγράψει την σκηνή. Όμως ο Τσάπμαν δεν θα φύγει από το σημείο, έξω από το σπίτι του Λένον.

Μερικές ώρες αργότερα, γύρω στις 11.00 πριν τα μεσάνυχτα, η λιμουζίνα του πλησιάζει. Ο ίδιος βγαίνει από αυτήν και προχωρά. Ο Τσάπµαν του φωνάζει: «Κύριε Λένον;». Εκείνος γυρνά. Ο Τσάπμαν τον σηµαδεύει και τον πυροβολεί. Οι σφαίρες τον βρίσκουν στην πλάτη. Πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος. Μεταφέρεται επειγόντως στο Νοσοκοµείο Ρούσβελτ. Δεν τα καταφέρνει όμως.

Στα 40 του χρόνια, ο τραγουδιστής του «Imagine» και του «Give peace a chance», ο άνθρωπος που άλλαξε με τους «Beatles» την ιστορία της μουσικής, είναι νεκρός...


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top