«Οι Ρωμιοί της Πόλης ξαναθυμούνται»…

Έκθεση για τη ζωή Ρωμιών στην Πόλη

«Οι Ρωμιοί της Πόλης ξαναθυμούνται»…

«Πόλη, Νοσταλγία μου: Πρόσφυγες που νοσταλγούν. Οι Ρωμιοί της Πόλης ξαναθυμούνται» τιτλοφορείται η έκθεση που παρουσιάζει τις αναμνήσεις 47 Ρωμιών που σε διάφορα χρονικά διαστήματα εγκατέλειψαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη.


Η έκθεση οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λοζάνης με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσα Ιstanbul 2010 και μετά την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, θα παρουσιαστεί καιστη Θεσσαλονίκη από 11 έως τις 18 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ευάγγελος Μελισσάρης» του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού (Νέα Μοναστηρίου 117).


Μέσα από αυτήν παρουσιάζονται μέσα από μαγνητοσκοπημένο και γραπτό υλικό στιγμιότυπα από τη ζωή 47 Ρωμιών της Πόλης, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους και σήμερα ζουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


Η έκθεση συνοδεύεται από ένα ομότιτλο βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνονται οι απαντήσεις των 47 Κωνσταντινουπολιτών σε ερωτήσεις σχετικά με τα βιώματά τους στην Πόλη, τις καταβολές τους, τις οικογένειεςτους και τους λόγους που τους ανάγκασαν να φύγουν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top