«Οι Πολιτιστικές Ρίζες της Ευρώπης»

Στην Ακαδημία Αθηνών την Τρίτη 7/12

Ημερίδα με θέμα «Οι Πολιτιστικές Ρίζες της Ευρώπης» διοργανώνει η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 18:00.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα λάβει χώρα στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, θα μιλήσουν μέλη και επιστημονικοί συνεργάτες της Ακαδημίας Αθηνών.


Ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ευρώπη και Θρησκεία: παρελθόν, παρόν και μέλλον», ο Εμμανουήλ Ρούκουνας θα αναφερθεί σε «Παλιές και νέες πολιτιστικές ρίζες στην Ευρώπη», η Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλάλα θα δώσει ομιλία με θέμα την «αισθητική θέαση του κόσμου στους Έλληνες και το ευρωπαϊκό πνεύμα», ο Λάμπρος Κουλουμπάριτσης θα αναφερθεί στη συνεισφορά της ελληνικής φιλοσοφίας στην αντιπαράθεση μεταξύ απλότητας και πολυπλοκότητας, ο Μαριάνος Καράσης θα αναφερθεί στην ακτινοβολία των ελληνικών δικαιικών ιδεών και θεσμών στο ευρωπαϊκό στερέωμα και ο Λίνος Μπενάκης θα μιλήσει για τον «Αριστοτέλη στην Δυτική Ευρώπη» και, τέλος, ο Ευάγγελος Μουτσόπουλος θα κάνει αναφορά στις φιλοσοφικές ρίζες της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top