Κατέρρευσαν κι άλλοι τοίχοι στην Πομπηία

«Πυρά» κατά τις ιταλικής κυβέρνησης για αδιαφορία

Κατέρρευσαν κι άλλοι τοίχοι στην Πομπηία

Ακόμα δύο τοίχοι της Πομπηίας κατέρρευσαν λόγω των βροχοπτώσεων, τρεις περίπου εβδομάδες μετά την κατάρρευση του Οίκου των Μονομάχων. Η οργή ξεχειλίζει, με την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι να δέχεται «πυρά» για την ελλιπή προστασία του χώρου.

Οι δύο τοίχοι, μήκους σχεδόν τριών μέτρων, δεν έφεραν τοιχογραφίες, ενώ την Δευτέρα είχε πέσει ακόμα ένας, 12 μέτρων, τμήμα κατοικίας που δεν είχε ανοίξει ποτέ για το κοινό.

Όπως και στην περίπτωση του Οίκου των Μονομάχων, οι καταστροφές αποδίδονται στις έντονες βροχές. «Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν σ' έναν εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο ηλικίας 2.000 ετών, κυρίως σε κλιματικές συνθήκες όπως αυτές των τελευταίων ημερών», δήλωσε η υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου.

Αντιπολίτευση, αρχαιολόγοι και ΜΜΕ κατηγορούν την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για αμέλεια και κακοδιαχείρηση του χώρου, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία που ανήκουν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

«Από το Σεπτέμβριο του 2003 ως το Φεβρουάριο του 2010 σημειώθηκαν 16 καταρρεύσεις στην Πομπηία. Βλέπετε, λοιπόν, ότι δεν συμβαίνουν μόνον όταν στην κυβέρνηση βρίσκεται η κεντροδεξιά», ήταν η απάντηση του υπουργού Πολιτισμού.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top