Τιμητικό βραβείο Cesar στον Quentin Tarantino

Ποιοί είναι οι υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία

Τιμητικό βραβείο Cesar στον Quentin Tarantino

Στον Quentin Tarantino θα δοθεί το φετινό τιμητικό Cesar για το σύνολο της σταδιοδρομίας του, όπως ανακοίνωσε η ακαδημία των φημισμεών γαλλικών βραβείων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ακαδημία των Cesar, Alain Terzian, «με την επιλογή του Tarantino, σκοπεύει να τιμήσει έναν μεγάλο διεθνή καλλιτέχνη».

Την κούρσα των φετινών υποψηφιοτήτων οδηγεί το «Of Gods and Men» (Des Hommes et des Dieux), που πραγματεύεται την ιστορία γάλλων μοναχών στην Τιμπεχιρίν της Αλγερίας. Το έργο του Xavier Beauvois έχει προταθεί σε 11 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και εκείνη για την καλύτερη ταινία.

Ακολουθεί με 8 υποψηφιότητες η ταινία «The Ghost Writer» του Roman Polanski, o οποίος διεκδικεί και το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη.

Το Cesar για τον καλύτερο πρωταγωνιστή διεκδικούν οι Gerard Depardieu, Romain Duris, Eric Elmosnino, Jacques Gamblin και Lambert Wilson, ενώ το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο οι Isabelle Carre, Charlotte Gainsbourg, Sara Forestier, Catherine Deneuve και Kristin Scott Thomas.

Η 36η απονομή των βραβείων Cezar -που θεωρούνται η ευρωπαϊκή απάντηση στα Όσκαρ- θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top